Lidl verkoopt duurzamer alternatief voor plastic zakje

Lidl introduceert de ‘Green Bag’ als optie naast het veelgebruikte plastic groente- en fruittasje. Het is naar eigen zeggen een duurzamere alternatief voor de eenmalige plastics, waar de supermarktketen steeds meer van af wil stappen.

Jaarlijks worden bij Lidl zo’n zestig miljoen plastic groente- en fruittasjes gebruikt. Het alternatief van nylon wordt per twee stuks voor 69 eurocent aangeboden. Na vijf keer gebruiken zou het duurzamer en milieuvriendelijker zijn dan een regulier tasje. De herbruikbare tasjes zijn wasbaar in de wasmachine.

Lidl maakte eerder dit jaar al bekend het plasticverbruik in ons land te willen verlagen. In 2025 moet het verbruik met minimaal twintig procent zijn verlaagd, terwijl alle kunststofverpakkingen tegen die tijd volledig recyclebaar moeten zijn.

Reacties 11


Nicolette van Wijck 5 jul, 14:57

Ik was vanmiddag bij de Lidl en wilde die handige herbruikbare netjes voor groente en fruit kopen. De netjes even ontdaan van de kartonnen verpakking en op jullie weegschaal gelegd, kom ik erachter dat 2 netjes (er zaten er twee aan elkaar) 15 gram wegen. Dat is dus 7,5 gram per stuk. Navraag gedaan bij het personeel, of daar bij het afrekenen rekening mee wordt gehouden, dat blijkt niet het geval. Dit betekend dus dat bij iedere kilo groente of fruit die ik in zo'n zakje afreken, ik 7,5 % TEVEEL BETAAL. Wat gaat Lidl hieraan doen?


Nick Neem 17 jul, 00:19

Rekenen is niet je sterkste kant. Een kilo is 1000 gram, dus het gaat om 0,75%. Op 1 euro betaal je 0 cent extra. Op 10 euro betaal je 8 cent extra.
Ik denk niet dat Lidl hier iets aan gaat doen XD


Juliette Kuling 3 aug, 13:47

Hallo Lidl,
Geweldig idee die herbruikbare netjes. Alleen zijn ze bij 'mijn' Lidl niet verkrijgbaar. En navraag bij het personeel leert me dat zij ze niet kunnen bestellen... Online zijn ze ook niet beschikbaar. Enig idee wanneer ze (weer) in de winkels liggen?


Marian Van Dijk 7 okt, 09:38

Hier in Groningen zijn ze niet meer verkrijgbaar en volgens de kassieres was het een eenmalige aanbieding. Dat zou toch raar zijn?


R Tamminga 19 okt, 12:30

Ook in Hoogvliet bij liddell zijn ze nergens te krijgen lekker milieu vriendelijk,heel goed bezig


Marian Van Dijk 19 okt, 14:41

Jammer dat ze nergens meer te koop zijn.


Cobie Markesteijn 22 nov, 13:45

Ik vind ze fantasties.heb ernst nog gekocht
En niet zo muggenziften over die 0,/7 procent.


A G 15 dec, 15:32

Nylon is niet milieu vriendelijk


Linda Zonder achternaam 7 mrt, 22:00

Ik heb ze gekocht, maar beste Lidl, jullie verkopen nauwelijks groenten of fruit zonder plastic veroakking. Peren, appels, bananen, sperziebonen, tomaten...allemaal in plastic en niet los verkrijgbaar! Oftewel.... ik heb er veel plezier van, bij jullie collega suoermarkten enof de specialisten waar groenten en fruit wel los verkrijgbaar is!
Jullie zijn schijnheilig wat jullie plastic reducering betreft...


Cathelijn van Ingen 16 jun, 09:58

Tjonge wat een lelijkheid en negativiteit hier.. het gaat om de 1e stap in de goede richting van meer bewustzijn omtrent minder plastic.
Beter gebruiken van nylon dan steeds nieuw plastic pakken en na 1x weggooien. Alle verandering kost tijd mensen. En het zou inderdaad fijn zijn als de verkoop van die nu nog nylon zakjes overal en blijvend wordt doorgevoerd.
Wegen kun je ook zonder dat zakje doen en daarna erin. Probleem opgelost. Of zijn we hier aan r zoeken naar iets om mogelijk over te doen ipv naar oplossingen te kijken. Daar gaat t fout. We focussen ons teveel op wat niet goed is/ zou zijn en daarmee creëren we hier juist nog meer van!!
LIDL is vooruitstrevend met het meeste biologische en andere soorten fruit en groenten in onverpakte vorm. Op de groenteboer of markt na. VOORUITGANG BEGINT MET ONZE HOUDING. TEN OP ZICHTE VAN ELKAAR EN DE WERELD. EEN POSITIEVER EEN EN OPBOUWENDE MINDSET.


Veerle Van Abeelen 1 nov, 15:27

waar heeft de lidle deze netjes ingekocht

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!