'Voormalig Hudson's Bay-ceo werkt aan comeback Toys'R'Us'

'Voormalig Hudson's Bay-ceo werkt aan comeback Toys'R'Us'

Jerry Storch werkt met meerdere investeerders aan een plan om Toys’R’Us nieuw leven in te blazen in de Verenigde Staten. Storch is voormalig topman van de failliete speelgoedketen en zwaaide tot voor kort de scepter bij Hudson’s Bay Company.

Toys’R’Us werd in maart failliet verklaard, waarna onder meer de winkels in Europa en Canada nieuw onderdak vonden. In de Verenigde Staten bleef een doorstart uit, maar Storch zou volgens persbureau Bloomberg nog een laatste poging willen wagen. Fairfax Financial Holdings, dat de Canadese tak overnam, zou bij de gesprekken zijn betrokken.

De vraag is hoe groot de kans op een succesvolle doorstart is, omdat de voormalige marktleider al lange tijd failliet is en het moeilijk wordt om voor de feestdagen weer opgestart te zijn. Verder moet de groep van Storch de intellectuele eigendommen nog bemachtigen via de faillissementsveiling, die over ongeveer een maand wordt gehouden. Daar zouden volgens bronnen van Bloomberg meer gegadigden voor zijn. Het vastgoed van Toys’R’Us wordt apart verkocht.

Storch was tussen 2006 en 2013 voorzitter en ceo van Toys’R’Us. Begin 2015 werd hij topman van Hudson’s Bay Company, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de uitbreiding naar Nederland. Afgelopen november werd hij aan de kant gezet bij het Canadese warenhuisconcern.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends