De Vegetarische Slager gaat samenwerken met 'grote burgerketen'

De hamburgers van De Vegetarische Slager liggen binnenkort bij ‘een hele grote hamburgerketen’. Dat maakte eigenaar Jaap Korteweg donderdag bekend tijdens het Retail & Brands Festival in Utrecht.

De Vegetarische Slager wordt niet alleen leverancier, maar wordt ook voor de consument zichtbaar als merk bij de burgerketen verkocht. “Het merk is zo sterk geworden dat ze het er juist graag bij willen hebben”, zegt Korteweg. Om welke keten het gaat, vertelde hij niet. Wel kondigde hij aan dat er nog meer samenwerkingen met grote vleesmerken zullen volgen.

De hotdogs van De Vegetarische Slager stonden eerder al op de kaart bij het hotdogrestaurant van Ron Blaauw in Amsterdam. Verder verkoopt Unox de vegetarische gehaktballetjes van het merk. Albert Heijn verving zijn satébroodjes zelfs volledig door de vegetarische variant van De Vegetarische Slager. “En die verkoopt nog beter dan het origineel”, zegt Korteweg.

Korteweg liet eerder al weten een samenwerking met Burger King of McDonald’s wel te zien zitten. Hij verwacht dat consumenten in 2050 voor driekwart plantaardig vlees eten.
 

Reacties 1


CTM CTM 11 sep, 12:36

Hotdogrestaurant van Ron Blaauw in Amsterdam; The Fat Dog; is reeds geruime tijd gesloten!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!