Gemechaniseerd dc wordt 'spil' in Jumbo's groeiambities

Jumbo heeft maandag het startschot gegeven voor de bouw van een nieuw gemechaniseerd nationaal distributiecentrum in Nieuwegein. Het pand wordt in eerste instantie 45 duizend vierkante meter groot en moet eind 2020 zijn deuren openen.

Het nieuwe dc krijgt volgens Jumbo ‘een spilfunctie’ in het realiseren van de groeiambities. De supermarktketen voorziet een verdere toename van het aantal reguliere winkels, Foodmarkten en Jumbo City’s. Ook wordt het assortiment uitgebreid en wordt er steeds meer online verkocht. Om deze groei in goede banen te leiden, zal het nieuwe dc ‘zich toeleggen op een snellere en efficiëntere toelevering van langer houdbare producten’, aldus topman Frits van Eerd.

In Nieuwegein komen volautomatische systemen die pallets naar opslaglocaties verplaatsen. Een ‘order picking machine’ zorgt ervoor dat zo’n driekwart van de artikelen gemechaniseerd op een rolcontainer wordt geplaatst, terwijl een ‘dynamic picking systeem’ hetzelfde doet met kratten. De overige artikelen worden volgens Jumbo handmatig verzameld.

Jumbo bouwt het distributiecentrum op een terrein ter grootte van ruim tweehonderdduizend vierkante meter op bedrijventerrein De Liesbosch, waardoor er voldoende ruimte is om het pand in de toekomst uit te breiden. Bij oplevering in 2020 worden de logistieke activiteiten in Elst overgeheveld naar het nieuwe pand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!