Hudson’s Bay boekt meer omzet, maar is nog verliesgevend

Hudson’s Bay boekt meer omzet, maar is nog verliesgevend

Hudson’s Bay Company heeft in het derde kwartaal een omzet van 2,2 miljard Canadese dollar (1,7 miljard euro) behaald. Dat is een groei van 5,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De vergelijkbare omzet ligt 2,9 procent hoger, blijkt uit de nieuwste cijfers van het Canadese warenhuisconcern.

Het nettoverlies liep op van 116 naar 124 miljoen dollar. Daarbij zijn de Europese cijfers niet inbegrepen: die worden als gevolg van de fusie met Karstadt als ‘beëindigde bedrijfsactiviteiten’ meegenomen. In Europa liep het verlies terug van 107 naar 41 miljoen dollar.

De omzet van HBC Europe kwam in het derde kwartaal uit op 974 miljoen dollar, wat een groei van 0,4 procent betekent. De vergelijkbare omzet lag 2,1 procent lager. Verder viel de aangepaste ebitda terug van zes naar 39 miljoen dollar negatief. Dat komt onder meer door de teruglopende omzet in bestaande winkels, hogere huren en opening van nieuwe winkels.

Hudson’s Bay Company heeft de fusie van zijn Europese activiteiten met Karstadt vorige week afgerond. Met de eerste opbrengsten is de schuld met 175 miljoen Amerikaanse dollar teruggebracht. In het vierde kwartaal verwacht de retailer meer dan twee miljard aan schulden af te lossen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends