Saturn brengt kassaloos betalen naar 'grootste elektronicawinkel ter wereld'

Saturn brengt kassaloos betalen naar 'grootste elektronicawinkel ter wereld'

Saturn brengt zijn kassaloze betaaltechnologie naar zijn vestiging in het centrum van Hamburg. Het is voor het eerst dat de elektronicaketen de zogenoemde Smartpay-tool in een bestaande winkel introduceert.

De Saturn-vestiging in Hamburg telt achttienduizend vierkante meter en is daarmee naar eigen zeggen de grootste winkel voor consumentenelektronica in de wereld. Klanten kunnen daar nu met hun smartphone producten scannen en direct betalen, zonder langs een kassa te hoeven. Bijna alle honderdduizend items in de winkel kunnen op deze manier worden afgerekend. De pilot loopt tot eind februari.

Saturn heeft de technologie eerder getest in Innsbruck en München, naar eigen zeggen met succes. “De smartphone is voor veel mensen de afstandsbediening van het leven geworden”, zegt chief innovation officer Martin Wild van moederconcern MediaMarktSaturn. “Daarom is het niet meer dan logisch om er ook betalingen mee te doen.”

Voor de eerdere pilots werden nog aparte Saturn Express-filialen geopend. Het elektronicaconcern experimenteert met verschillende technologieën, waarvan Wild nog niet durft te voorspellen welke uiteindelijk doorbreken. Daarom is het volgens hem belangrijk zoveel mogelijk te testen. “Omdat we voorheen te laat waren, zijn we nu zo snel met innovatie.”


 

Reacties