Oprichter Ronald Gans was voor het faillissement van The TailorMates in een vergevorderd stadium met een overnamekandidaat. Hij mikte op een ‘naadloze overgang’, om de schade voor onder meer schuldeisers en werknemers zo klein mogelijk te houden. Dat laat Gans weten in een bericht op LinkedIn.

The TailorMates werd begin vorige maand failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. “In een korte tijd is er veel geld verbrand en zijn er veel gedupeerden, waaronder onze klanten”, schrijft hij. De retailer haalde de afgelopen jaren onder meer geld op onder crowdfunders, die hun investering waarschijnlijk niet terugzien.

De afwikkeling van het faillissement is nog in volle gang, waardoor Gans nog niet op de ‘ins en outs’ kan ingaan. Komende vrijdag wordt een begin gemaakt met de verkoop van de aanwezige voorraad. Twee van de drie kleermakers van het bedrijf hebben volgens hem al een nieuwe baan gevonden.

Eerder werd al bekend dat Gans niet geïnteresseerd is in een doorstart van de winkel. The TailorMates had een flagshipstore in Amsterdam, waarmee naar eigen zeggen klanten uit het hele land werden bereikt.