Maatpakkenverkoper The TailorMates failliet

Maatpakkenverkoper The TailorMates failliet

The TailorMates is dinsdag door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Diverse kandidaten hebben zich al gemeld voor een overname, zegt curator Su Chun Lin tegenover RTL Z.

Over de oorzaak van het faillissement is nog niets bekend. Duidelijk is dat oprichter Ronald Gans niet een van de kandidaten is die zich gemeld heeft voor een doorstart. Het bankroet betekent waarschijnlijk dat de 183 crowdfunders van The TailorMates hun investering niet terug zien. Zij hebben de retailer in totaal voorzien van 125 duizend euro aan groeikapitaal.

Gans liet eerder dit jaar aan RetailTrends weten dat The TailorMates in financieel opzicht de stijgende lijn te pakken had. Nadat de aanloopverliezen waren weggepoetst, werd er volgens hem vorig jaar voor het eerst break-even gedraaid. 

The TailorMates heeft een flagshipstore in Amsterdam, waarmee naar eigen zeggen klanten uit het hele land werden bereikt. De concurrent van Suitsupply verkoopt daar sinds kort ook maatpakken voor vrouwen. Ook is dit jaar gestart met een leasemodel, waarbij consumenten voor 24 euro per maand een maatpak kunnen huren.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!