Blokker mag hoofdkantoor verhuizen, maar moet huur blijven betalen

Blokker mag hoofdkantoor verhuizen, maar moet huur blijven betalen

Blokker moet maandelijks de huur betalen van zijn oude hoofdkantoor in Amsterdam. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechter in een kort geding, die door verhuurder Nijhors was aangespannen.

Alle medewerkers van Blokker zijn sinds deze maand gevestigd aan de Hessenbergweg, waar Blokker Holding ook is gevestigd. Het huurcontract aan de Van der Madeweg loopt echter nog twaalf jaar door. Nadat Nijhors vorig jaar uit de pers vernam dat Blokker het hoofdkantoor wilde verhuizen, nam de verhuurder contact op met de winkelketen. Daarop liet Blokker weten het pand via een nieuwe entiteit onder te willen verhuren aan derden als flexibele kantoorruimte. Nijhors kon zich niet in de voorwaarden vinden, maar gaf wel aan mee te willen denken in het vinden van een geschikte onderhuurder.

Blokker zegde in september de huurovereenkomst op, maar daar ging Nijhors niet mee akkoord. Ook niet toen de retailer onder het contract uitwilde toen de cv-installaties werden afgekeurd. Nijhors spande een kort geding aan om Blokker te dwingen de huur te blijven betalen en het hoofdkantoor in gebruik te nemen.

De rechtbank in Amsterdam verplicht de retailer nu om de huur te betalen tot er overeenstemming wordt bereikt over het beëindigen van het contract. Blokker hoeft echter niet te voldoen aan de exploitatieplicht, omdat het volgens de rechter ‘algemeen bekend is dat het Blokker-concern in zwaar weer verkeert’ en ‘maatregelen moet nemen en moet reorganiseren om te kunnen blijven voortbestaan en de werkgelegenheid van haar werknemers veilig te stellen’. 

Een deel van het retailer blijft nu gevestigd in het pand, terwijl er toezicht wordt gehouden op de leegstaande delen. Mocht er toch schade optreden als gevolg van de leegstand, moet Blokker die betalen. De winkelketen krijgt de kans om een huurder te vinden die voor Nijhors wel acceptabel is.

Reacties 4


R.H. Koornstra 28 jan, 13:28

Moeizame vertoning!
Intussen blijft in de winkel alles gelijk, zo te zien, afgezien van het aanbod van ondergoed en handdoeken.....


Marijn Smith 29 jan, 20:34

Ik hoop dat de mensen die hier werken snel ander werk vinden! Blokker denkt niet met u mee!


Paul Tiemessen 30 jan, 16:06

Was Blokker al ver weggedreven van de ooit succesvolle formule, voor de feestdagen kon je er al voor calvé-sauzen terecht. Nu zelfs Pampers. Lekker vernieuwend en verrassend! En voordelig?


Ben Kuiters 2 feb, 04:56

Eerst het hoofd eraf dan volgt het lichaam

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!