Coolcat op de fles in België, winkels op slot

Coolcat op de fles in België, winkels op slot

Coolcat heeft maandag het faillissement aangevraagd voor zijn Belgische activiteiten. De zeventien winkels bij onze zuiderburen blijven voorlopig ‘voor inventarisatie’ gesloten.

Vanwege de grote afhankelijkheid van de Nederlandse vennootschappen van Coolcat, die twee weken terug al failliet werden verklaard, heeft de directie van de Belgische tak geoordeeld dat een gerechtelijke reorganisatie ‘redelijkerwijs geen kans van slagen heeft’. Alle Nederlandse winkels van Coolcat zijn en blijven voorlopig geopend en zijn deze week nog bevoorraad met de nieuwe voorjaarscollectie.

In Nederland hebben meerdere partijen zich al gemeld met interesse voor een overname. Daarbij zitten zoveel partijen die alleen de kleding willen verkopen als investeerders uit binnen- en buitenland die de winkels willen overnemen. Coolcat heeft in Nederland tachtig vestigingen. Verder heeft de retailer nog zes winkels in Frankrijk en twee in Luxemburg.


Op 14 mei organiseert RetailTrends in samenwerking met Vastgoedjournaal een Business Meeting waar de gevolgen van een faillissement voor de vastgoedeigenaar onder de loep worden genomen door verschillende experts. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Reacties

Blijkbaar is retail moeilijker in België dan in Nederland. Best begrijpelijk aangezien de steden in België al jaren blijven stilstaan qua parkeerbeleid, infrastructuur en regelgeving....

Geplaatst door Serge Van Der Poorten op 2 april 2019 om 18:47