Dit is IKEA's eerste volwaardige stadswinkel

IKEA heeft maandag in Parijs zijn eerste volwaardige stadswinkel geopend. Als het concept aanslaat, wil het Zweedse woonwarenhuis meer van dit soort winkels in wereldsteden.

IKEA zit al in het centrum van Londen, Madrid en Stockholm, maar daar kunnen klanten slechts voor één productlijn terecht. Aan de boulevard de La Madeleine in hartje Parijs wordt een breed scala aan producten aangeboden. De winkel beslaat zo'n 5400 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Er werken ongeveer 140 mensen.

"Het is een laboratorium", zegt IKEA-topman Jesper Brodin tegen het Franse persbureau AFP. "Het is de bedoeling dat we het concept van La Madeleine uitrollen naar steden als Milaan, New York en Tokio als het succesvol is."

De winkel beschikt over een saladebar en een restaurant, er kunnen kooklessen worden gevolgd en er zijn workshops over hoe je meubels repareert. Er komen ook kunsttentoonstellingen.


Next Gen Retail à Paris - 4 & 5 juli 2019
De Parijse IKEA met eigen ogen zien? Dat kan! Meld je aan voor de Next Gen Retailreis naar Parijs, op 4 en 5 juli. Deze studie- en inspiratiereis brengt je ook onder meer naar het nieuwe retaillaboratorium van Galeries Lafayette. Het tarief per deelnemer is 1.450 euro per persoon exclusief btw. Wil je deze exclusieve trip niet missen? Mail dan naar events@retailtrends.nl of bel naar 0318-431553

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in