Aldi Nord en Aldi Süd kiezen voor zelfde huismerken

Aldi Nord en Aldi Süd kiezen voor zelfde huismerken

In 2020 hebben Aldi Nord en Aldi Süd dezelfde huismerken. Dat bevestigen de supermarkten na berichtgeving in diverse Duitse media.

Nu voeren Aldi Nord en Aldi Süd nog verschillende huismerken doordat ze afzonderlijk inkopen. Er wordt voortaan vaker samen opgetrokken. Zo neemt Aldi Nord volgens de consumentenwebsite Chip de inkoop van frisdranken voor beide ketens op zich. Dat betekent dat het Aldi Süd-frisdrankmerk Topstar het veld moet ruimen voor River. Aldi Nord stopt op zijn beurt waarschijnlijk met de melk en yoghurtjes van Milsani, dat dan wordt vervangen door Milfina.

Aldi werd begin jaren zestig opgedeeld in Nord en Süd. Het verhaal gaat dat de broers Karl en Theo Albrecht het oneens waren over de verkoop van tabaksartikelen. Anderen zeggen dat ze uit elkaar gingen omdat ze er verschillende ideeën over leidinggeven op nahielden. Door de jaren heen zochten Nord en Süd elkaar steeds vaker op, bijvoorbeeld op het gebied van marketing. Door dezelfde huismerken te voeren, kunnen ze ook voor deze producten een gezamenlijke campagne doen. In Nederland zit Aldi Nord.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends