Keymusic denkt aan verdubbeling winkelbestand

Keymusic heeft de omzetten in de winkels weer bijna op het niveau van voor het faillissement. De muziekwinkelketen ziet ruimte te groeien naar een totaal van veertig vestigingen, laat eigenaar Jan ’t Hoen weten aan RetailNews.

De nieuwe eigenaar van de muziekwinkels laat weten dat alle vestigingen open zijn en bevoorraad worden. Ook tijdens het faillissement werden de filialen steeds van voorraad voorzien. “Het gaat eigenlijk voorspoedig”, stelt hij. In Rotterdam en Den Haag is de retailer nog op zoek naar nieuwe locaties, terwijl onlangs de zelfstandige muziekwinkel Arons in Heerlen werd overgenomen.

Keymusic verwacht uiteindelijk vier à vijf megastores te hebben, aangevuld met kleinere en middelgrote winkels. Zo hoopt ’t Hoen binnen drie tot vier jaar uit te groeien naar een totaal van veertig. Momenteel heeft de retailer twintig vestigingen, waarvan het merendeel in België. “In Nederland zijn we nog lang niet in ieder gebied aanwezig”, aldus de eigenaar.

Keymusic timmert na het faillissement in juni weer aan de weg met een vierkoppige directie. Eerder gaf 't Hoen aan tien miljoen euro te willen investeren in de retailformule.

Directeur Jochanan Bax van concurrent Bax Music beweerde eerder tegenover RetailTrends dat de Keymusic-winkels geen voorraad meer kregen. Er ontstond wat wrevel tussen beide ketens toen een franchisenemer van Keymusic in Apeldoorn overstapte naar de branchegenoot. Hij zou daarbij bedrijfsgevoelige informatie hebben meegenomen.
 
 

Reacties 6


Leon Dorsey 4 sep, 18:00

Monsieur Jan ’t Hoen weet et hoe de muziekhandel werkt!
Inversteren doe je met visie, niet lukraak geld geven aan een zinkend schip.


M D 4 sep, 18:45

Waar is Rockpalace Den Haag naar toe verhuisd? Torenstraat is dicht en nieuw adres kunnen we niet vinden.


F J 4 sep, 21:23

@M D : Rock Palace opent binnenkort een pop-upstore op Noordeinde 146. Ondertussen zijn we hard op zoek naar een locatie voor een grote vestiging voor Rock Palace.


Hans Boekhout 5 sep, 10:36

Gelukkig dat Rock Palace weer terugkomt. Den Haag kan niet zonder dit muziekpaleis. Muziekstad nr 1.


Franky DeZeurkous 29 apr, 17:40

Nou, die veertig winkels zullen er never nooit meer komen. Er worden winkels gesloten dus uw opgewonden verhalen hier nemen we met een forse korrel zout !


FOTO GRAAF 29 apr, 17:43

Keymusic denkt aan verdubbeling eh HALVERING winkelbestand

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!