'Artikelvoorraad Marskramer weer op peil'

'Artikelvoorraad Marskramer weer op peil'

De voorraden van Marskramer zijn weer op peil. Ondertussen is moederbedrijf Audax de logistiek in hoog tempo aan het verbeteren. Dat vertelt ceo Casper de Nooijer aan RetailTrends. 

Franchisers van Marskramer kregen leveringsproblemen toen Audax het bedrijf overnam van Blokker. De winkels werden bijna niet bevoorraad. Het leek erop dat die situatie ontstond nadat een deal met huishoudgroothandel Nedac Sorbo niet doorging. Maar volgens De Nooijer had het gat in de levering niet te maken met de deal met Nedac Sorbo die van de baan was, maar doordat het niet gelukt was om tijdig een nieuwe leverancier te vinden.

"We dachten dat we met de overgenomen voorraad van Blokker en de doorlopende tijd waarin franchisers daar nog voorraad konden bestellen, genoeg omsteltijd hadden voor het aansluiten van een nieuwe leverancier, maar dat bleek niet zo te zijn", vertelt De Nooijer.

Nu werkt Marskramer samen met groothandelsorganisatie Gouda om de productbeschikbaarheid en logistieke belevering weer op peil te krijgen, en dat gaat naar eigen zeggen goed. 

Audax nam Marskramer eind april over van Blokker Holding. In totaal gingen 92 Nederlandse winkels over naar het bedrijf waar ook AKO en The Read Shop onder vallen. Onlangs kondigde Audax aan ook Bruna mogelijk over te nemen. Dat plan wordt het eerste kwartaal van 2020 afgerond. Lees op RetailTrends over de plannen met alle nieuwe dochterondernemingen in een interview met De Nooijer.

 

Reacties 1


CorCorurbanus1 Hoezen 19 dec, 20:53

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!