Doek valt definitief voor Hudson's Bay

Doek valt definitief voor Hudson's Bay

Hudson’s Bay is definitief failliet. De rechter heeft op oudjaarsdag 2019 het faillissement uitgesproken, dat maakte de warenhuisketen woensdagavond bekend. 

Eerder werd al bekendgemaakt dat alle winkels, inclusief de vestiging in de Kalverpassage in Amsterdam en in Breda, hun deuren hadden gesloten. De aankomende weken worden de panden leeggehaald en opgeleverd aan de verhuurders. 

Topman Richard Baker van Hudson’s Bay Company, het Canadese moederbedrijf van het warenhuis, probeert ondertussen het bedrijf van de beurs te halen, zo meldt Bloomberg. Baker zou minderheidsaandeelhouders benaderd hebben met een aanbod om meer geld voor de winkelketen neer te leggen en het zo van de beurs te halen. 

Baker deed een bod van elf Canadese dollar per aandeel. Eerder deed de topman nog een bod van 10,30 Canadese dollar per aandeel. Investeringsmaatschappij Catalyst Capital Group bood in november elf Canadese dollar per aandeel, maar dat bod werd toen afgewezen. Baker heeft een belang van 57 procent in de warenhuisketen, maar heeft waarschijnlijk meer nodig om zijn plan te voltrekken.
 

Reacties

Ik zeg het zo vaak: iedereen zal alles online gaan kopen! Dit is pas het begin... De Bijenkorf gaat ook al snijden in de kosten.

Geplaatst door Bob Ultee op 2 januari 2020 om 11:55

tegen die tijd gaat de consument vet betalen om online bezorgd te krijgen en zit het monopolie bij een paar giganten zoals bol en zalando,dan zal de consument piepen

Geplaatst door antoon van kempen op 2 januari 2020 om 12:38

Een paar euro verzendkosten weegt niet op tegen parkeerkosten, brandstof en de ergernis van slecht winkelpersoneel met onoprechte adviezen en slechte service... Giganten zijn giganten omdat ze heel goed zijn, zie Amazon, Apple, Netflix etc.

Geplaatst door Bob Ultee op 2 januari 2020 om 12:52

Volgens mij riep Bob Ultee 2 jaar geleden wel anders met zijn 50 speelgoedwinkels . En waar is hij gebleven ??? Net als zijn boek . Een zeepbel. PANG

Geplaatst door ikke weet het op 2 januari 2020 om 13:05

De ster van Bob Ultee rees heel snel, maar was ook weer heel snel gedoofd.
Een echte zure zeepbel.

Geplaatst door Big Brother op 2 januari 2020 om 14:07

Laatste nieuws

RetailTrends