Doek valt definitief voor Hudson's Bay

Hudson’s Bay is definitief failliet. De rechter heeft op oudjaarsdag 2019 het faillissement uitgesproken, dat maakte de warenhuisketen woensdagavond bekend. 

Eerder werd al bekendgemaakt dat alle winkels, inclusief de vestiging in de Kalverpassage in Amsterdam en in Breda, hun deuren hadden gesloten. De aankomende weken worden de panden leeggehaald en opgeleverd aan de verhuurders. 

Topman Richard Baker van Hudson’s Bay Company, het Canadese moederbedrijf van het warenhuis, probeert ondertussen het bedrijf van de beurs te halen, zo meldt Bloomberg. Baker zou minderheidsaandeelhouders benaderd hebben met een aanbod om meer geld voor de winkelketen neer te leggen en het zo van de beurs te halen. 

Baker deed een bod van elf Canadese dollar per aandeel. Eerder deed de topman nog een bod van 10,30 Canadese dollar per aandeel. Investeringsmaatschappij Catalyst Capital Group bood in november elf Canadese dollar per aandeel, maar dat bod werd toen afgewezen. Baker heeft een belang van 57 procent in de warenhuisketen, maar heeft waarschijnlijk meer nodig om zijn plan te voltrekken.
 

Reacties 5


Bob Ultee 2 jan, 11:55

Ik zeg het zo vaak: iedereen zal alles online gaan kopen! Dit is pas het begin... De Bijenkorf gaat ook al snijden in de kosten.


antoon van kempen 2 jan, 12:38

tegen die tijd gaat de consument vet betalen om online bezorgd te krijgen en zit het monopolie bij een paar giganten zoals bol en zalando,dan zal de consument piepen


Bob Ultee 2 jan, 12:52

Een paar euro verzendkosten weegt niet op tegen parkeerkosten, brandstof en de ergernis van slecht winkelpersoneel met onoprechte adviezen en slechte service... Giganten zijn giganten omdat ze heel goed zijn, zie Amazon, Apple, Netflix etc.


ikke weet het 2 jan, 13:05

Volgens mij riep Bob Ultee 2 jaar geleden wel anders met zijn 50 speelgoedwinkels . En waar is hij gebleven ??? Net als zijn boek . Een zeepbel. PANG


Big Brother 2 jan, 14:07

De ster van Bob Ultee rees heel snel, maar was ook weer heel snel gedoofd.
Een echte zure zeepbel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!