Hudson’s Bay is definitief failliet. De rechter heeft op oudjaarsdag 2019 het faillissement uitgesproken, dat maakte de warenhuisketen woensdagavond bekend. 

Eerder werd al bekendgemaakt dat alle winkels, inclusief de vestiging in de Kalverpassage in Amsterdam en in Breda, hun deuren hadden gesloten. De aankomende weken worden de panden leeggehaald en opgeleverd aan de verhuurders. 

Topman Richard Baker van Hudson’s Bay Company, het Canadese moederbedrijf van het warenhuis, probeert ondertussen het bedrijf van de beurs te halen, zo meldt Bloomberg. Baker zou minderheidsaandeelhouders benaderd hebben met een aanbod om meer geld voor de winkelketen neer te leggen en het zo van de beurs te halen. 

Baker deed een bod van elf Canadese dollar per aandeel. Eerder deed de topman nog een bod van 10,30 Canadese dollar per aandeel. Investeringsmaatschappij Catalyst Capital Group bood in november elf Canadese dollar per aandeel, maar dat bod werd toen afgewezen. Baker heeft een belang van 57 procent in de warenhuisketen, maar heeft waarschijnlijk meer nodig om zijn plan te voltrekken.