'Bod op Macy's met bijna 1 miljard dollar verhoogd'

'Bod op Macy's met bijna 1 miljard dollar verhoogd'

Een groep van Amerikaanse investeringsmaatschappijen heeft een nieuw bod uitgebracht om warenhuisketen Macy's over te nemen. Het oorspronkelijke bedrag van 5,8 miljard is nu verhoogd tot 6,6 miljard dollar, meldt Reuters.

Hoewel Macy's het al langer moeilijk heeft, is het eerdere bod van investeringsmaatschappijen Arkhouse Management en Brigade Capital Management afgewezen. De 5,8 miljard die werd geboden was ‘niet financieel aantrekkelijk genoeg'. De investeerders, die allebei al een deel van de aandelen bezitten, hebben dat daarom verhoogd.

"Dit zou de aandeelhouders van Macy's aanzienlijke waarde en onmiddellijke liquiditeit bieden", aldus Arkhouse over het nieuwe bod. Vorige week werd nog bekend dat de komende 3 jaar in fasen het doek gaat vallen voor 150 filialen van de warenhuisketen. Eerder werd nog gesproken over 5 winkels die zouden sluiten. 

Later deze maand blijkt of het bod wordt geaccepteerd. Zodra Macy's inderdaad in handen komt van de investeerders, vertrekt het bedrijf van de beurs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!