Supermarktketen Jumbo heeft al vijftig contracten getekend voor Belgische winkels, verspreid over heel Vlaanderen. Dat zegt topman Frits van Eerd in een interview met het Belgische magazine Trends.

Jumbo opende vorig jaar zijn eerste drie winkels in België. Dit jaar komen er twaalf tot vijftien bij. De vijftig winkels waarvoor een contract is gesloten, zullen in eigen beheer worden uitgebaat. Toch ziet Van Eerd ook wel iets in franchising. "Als filiaalbedrijf zijn we goed in innoveren en investeren in onze formule. Maar een franchiser let nog iets beter op de kosten. Samen kunnen we de formule nog fijner slijpen. Franchising is ook belangrijk voor ons. Iets meer dan de helft van de omzet komt uit franchise."

Jumbo zou snel kunnen groeien als het bijvoorbeeld zou samengaan met Colruyt, maar Van Eerd wijst dat van de hand. Al begrijpt hij de speculaties wel, gezien de samensmelting van Ahold en Delhaize. "Ik kan me niet voorstellen dat dat ooit in mijn leven zal gebeuren. Ik ben meer een ondernemer dan een bestuurder. Colruyt staat deels op de beurs en ik zie het daar niet direct vertrekken. Een beursgenoteerd bedrijf moet altijd een maximaal rendement voor zijn aandeelhouders in het achterhoofd houden. Wij blijven een familiebedrijf zolang ik er ben."

Zie ook: Zo wil Jumbo het aanpakken in België