Schuldeisers bereiden zich voor op conflict met HEMA-eigenaar

Schuldeisers bereiden zich voor op conflict met HEMA-eigenaar

De schuldeisers van HEMA bundelen krachten voor een tegenaanval tegen Marcel Boekhoorn, eigenaar van de warenhuisketen. Dat meldt het FD op basis van informatie van ingewijden. De HEMA-eigenaar zou bereid zijn eigen vermogen in de keten te steken, maar wil dan wel dat de schuldeisers hem ook tegemoet komen. Die schuldeisers zijn echter bang een aanzienlijk deel van de 750 miljoen euro die zij aan HEMA hebben geleend te verliezen.

Het gaat hierbij om de schuld die is meegekomen van vorige eigenaar Lion Kapital. Deze schuld van 750 miljoen bestaat voor het merenedeel uit obligaties. De obligatiehouders vrezen dat Boekhoorn de coronacrisis aangrijpt om hen af te schepen. “Zitten we nu in deze situatie omdat het bedrijf geld tekort komt, of doet hij nu iets wat hij al langer van plan was?”, zegt een van hen tegen de krant. Een ander stelt dat Boekhoorn anderhalf jaar geleden al wist ‘wat voor een bedrijf hij had gekocht’ en de schuld in de tussentijd had kunnen verlagen.

Al eerder werd bekend dat Boekhoorn naast de schuld van 750 miljoen euro, in juni van dit jaar vijftig miljoen euro aan zijn schuldeisers moet terugbetalen. Ramphastos Investments, Boekhoorns investeringsmaatschappij, liet weten bezig met te zijn met het herstructureren van de obligaties, met als doel de schuldenlast omlaag te krijgen. Een van de manieren om dat te doen, is door eigen geld in HEMA te steken. 

Woensdag kiest de grootste groep obligatiehouders, goed voor zeshonderd miljoen euro aan schuld, volgens het FD een adviseur die hen gaat bijstaan in het gevecht met Boekhoorn. Obligatiehouders rekenen er op dat er voor die tijd een voorstel voor alle schuldeisers ligt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!