H&M leent 980 miljoen euro voor financiële buffer

H&M leent 980 miljoen euro voor financiële buffer

H&M heeft een doorlopend krediet van 980 miljoen euro afgesloten. De kledingketen wil een financiële buffer opbouwen om heelhuids uit de coronacrisis te komen. 

Het bedrag komt bovenop een lening van 700 miljoen euro die de Zweedse modereus in 2017 afsloot, maar waarvan het bedrijf nog geen gebruik heeft gemaakt. H&M maakte eerder bekend dat de omzet in maart 46 procent lager was ten opzichte van een jaar eerder. De keten verwacht over het tweede kwartaal voor het eerst in decennia rode cijfers te noteren.

H&M heeft wegens de coronacrisis een groot deel van de bestellingen bij zijn fabrikanten geannuleerd. Arbeiders uit lagelonenlanden, zoals Bangladesh, dreigden de dupe te worden van de crisis. Nu blijkt echter dat modereuzen zoals de Zweedse keten en Primark hun textielarbeiders blijven doorbetalen, ondanks de annuleringen. C&A liet eerder weten niet meer te willen betalen voor de reeds geproduceerde bestellingen.
 

Reacties 2


Ger Boer 9 apr, 15:12

laat C&a ook maar gaan bij lenen ,of dat de familie B even er wat geld in gaat pompen. Dan kunnen ze de verhuurders eens een keer gaan betalen, en de arme leveranciers in de lage lonen landen. In Duitsland werd al opgeroepen op sociale media deze bedrijven te gaan boycotten , gevolg Adidas heeft zijn huren betaald.


Retail Expert 10 apr, 10:31

Prachtig idee! Boycot die ondernemingen die jarenlang alleen maar de graaiers hebben bevoordeeld en nu die straatarme mensen in de Lagelonen-landen het voedsel ontnemen. #boycotdegraaiers

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!