Dinsdag na Pasen was drukste dag voor pakketbezorgers

Dinsdag na Pasen was drukste dag voor pakketbezorgers

De dinsdag na Pasen, 14 april, was tot nu toe de drukste dag voor pakketbezorgers. Er werden 175 procent meer pakketjes verzonden dan op de dinsdag vóór de coronamaatregelen. Dat meldt softwarebedrijf Sendcloud, logistiek platform voor e-commercebedrijven, op basis van cijfers van de grote vervoerders.

Het aantal onlinebestellingen overstijgt zelfs die van Black Friday, normaal de drukste dag. Sendcloud, dat in diverse landen actief is, spreekt van een groei die niemand kon voorspellen. "Als we de week voor de coronamaatregelen vergelijken met de daarop volgende weken, zien we nu een stijging van meer dan negentig procent", zegt ceo en medeoprichter Rob van den Heuvel.

Bezorgers hebben het niet alleen razendruk doordat er meer wordt besteld tijdens de coronacrisis, maar ze moeten ook meer ritten afleggen omdat veel winkels die als afhaalpunten fungeren gesloten zijn. Binnen 24 uur bezorgen, is dan ook moeilijker te garanderen. Sendcloud roept webshops op om consumenten daarop te wijzen. Volgens belangenvereniging Thuiswinkel.org doen veel webwinkels dat al.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!