Goat over sluiting winkel: 'Het had geen zin meer'

Goat over sluiting winkel: 'Het had geen zin meer'

"We hebben het nog een paar dagen geprobeerd, maar het had weinig zin om nog open te blijven." Dat vertelt Lavinia Bakker van Goat over de permanente sluiting van hun tweede kledingwinkel, in een interview met RetailTrends. Net als veel andere (mode)retailers verkeert het duurzame merk in zwaar weer door de coronacrisis. 

"Na een stroeve start liep de winkel goed, maar we hebben een hoop klanten nodig om genoeg omzet te halen - en er is nu geen kip op straat”, aldus mede-oprichter Lavinia Bakker over het filiaal aan de Amsterdamse Haarlemmerdijk. Lavinia en haar zus en mede-eigenaar Abigail zagen zich genoodzaakt de winkel te sluiten. Permanent, want het pand zou ook ongeschikt zijn voor de anderhalvemetersamenleving. "Het is een smal pand; het overgrote deel is niet breder dan twee meter. We zouden er onze klanten nooit een fijne, ontspannen shopervaring kunnen bieden."

Omdat Lavinia en Abigail huurden vanuit een privé-situatie konden ze vrijwel direct de stekker uit de winkel trekken. "Al deden we dat met pijn in ons hart." Hun eerste winkel, aan de Utrechtsestraat in Amsterdam, is nog wel geopend. Ook daar is de omzet 'verre van wat het zou moeten zijn'. "Helaas kunnen we daar niet zomaar ons huurcontract opzeggen. En er hangen collecties van andere merken, waar we niet per direct vanaf kunnen."

De eigenaresses moeten naar eigen zeggen harde keuzes maken om Goat overeind te houden, maar hebben hun ambities nog niet laten varen. "We weten niet hoe het gaat lopen, maar ons doel is nog altijd om de 'duurzame H&M' te worden." Hoe ze dat doel alsnog hopen te bereiken, lees je hier

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!