'Vastgoed en retailer moeten beter samenwerken voor aantrekkelijke binnenstad'

Vastgoed en retail moet meer met elkaar samenwerken om de binnensteden aantrekkelijk te houden voor de consument. Dat stelt Jan Meerman, algemeen directeur van INretail in een gesprek met RetailTrends. "Je hebt elkaar knoert hard nodig, anders gaat het niet lukken."

Vorige week werd het steunakkoord gepresenteerd, waarbij vastgoed en retailer overeenkwamen dat winkeliers in april en mei slechts de helft van de huur hoeven te betalen. De helft van de junihuur wordt doorgeschoven naar juni 2021. Dat is een stap in de goede richting, volgens Meerman, maar nog niet afdoende. 

De INretail-directeur zou graag zien dat vastgoed zich lokaler organiseert, net zoals je ondernemingsverenigingen hebt in de stadscentra. Dan kunnen gemeente, vastgoed en ondernemers samen een plan op maat maken waarmee ze winkelcentra aantrekkelijker maken voor de toekomst.

Lees op RetailTrends het complete gesprek met Meerman en of vastgoedeigenaren retailers voldoende tegemoetkomen.  

Reacties 2


Theo Terdu 9 jun, 11:58

Het nieuwe winkel landschap zal sterk afhangen van de vraag of een nieuwe uitbraak van het virus tot een nieuwe lockdown zal leiden en welke organisaties voldoende weerstandsvermogen hebben.


c.t. de koning 9 jun, 15:21

W e hebben in de toekomst minder meters nodig, dus saneren en herinrichten en vaststellen welke gebieden of locatie s toekomst hebben of niet
om gezonde locatie en centrums over te houden
er zijn in het verleden te veel meters voor de detailhandel geschapen om daarboven appartementen te kunnen verkopen. en centrums hiermee uitelkaar getrokken waar nu leegstand is en die nooit meer met gezonde detailhandel gevuld kan gaan worden
Saneren , overleggen en samenwerken en investeren om gezonden centrums over te houden
want de klant wil blijven winkelen en recreeren en boodschappen doen
blijft altijd bestaan

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!