GrandVision wint rechtszaak in 'brillenoorlog'

De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft GrandVision maandag in het gelijk gesteld. Het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish hoeft geen bedrijfsgevoelige informatie over te dragen aan brillengigant EssilorLuxottica.

Die laatste partij begeeft zich volgens de rechter op een 'ongeoorloofde fishing expedition' door strategisch relevante, concurrentiegevoelige en bedrijfsvertrouwelijke informatie te eisen. EssilorLuxottica zou daarmee ‘een onredelijk voordeel kunnen genieten’ – reden voor de rechter om het verzoek af te wijzen. Daarnaast zou er onvoldoende bewijs zijn dat GrandVision afspraken uit het contract heeft geschonden tijdens de coronacrisis. EssilorLuxottica zou overwegen om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. 

Ondertussen heeft GrandVision een arbitragezaak aangespannen tegen de nieuwe eigenaar, omdat de overname op losse schroeven lijkt te staan. EssilorLuxottica zou voor 76,7 procent van de aandelen 7,2 miljard euro hebben neergelegd. De Europese Commissie moet de overname nog goedkeuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!