Faillissement moederbedrijf HEMA van tafel, bod moet omhoog

De faillissementsaanvraag van het moederbedrijf van HEMA, Ameh bv, is ingetrokken. Dat meldt De Telegraaf. De twee geïnteresseerde kopers van het warenhuis hebben daarnaast gehoord dat hun bod omhoog moet. 

Afgelopen dinsdag zou de zitting over het faillissement plaatsvinden, maar de aanvraag werd door enkele houders van de PIK-lening vlak voor de zitting ingetrokken. Wat de reden daarvan is, wil hun advocaat niet toelichten.

Ad Hoc, de groep schuldeisers die alle HEMA-aandelen nu in handen heeft, dreigt ondertussen de bieding voor twaalf maanden af te blazen. Er schijnt een te groot gat te zijn tussen de biedingen van de geïnteresseerde partijen Parcom en Alteri en de eigenlijke verkoopprijs. Met het dreigement hoopt Ad Hoc dat de biedingen omhoog gaan.

De bieders denken echter dat er sprake is van bluf en dat Ad Hoc er niets voor voelt om langere tijd eigenaar te blijven. Al helemaal nu de coronacrisis zo'n impact maakt op de retailsector.

Een groep schuldeisers vroeg in juni faillissement aan voor Ameh omdat de rente op hun (PIK-)lening aan dat bedrijf, met een waarde van 54 miljoen euro, niet betaald was. Laatstgenoemde kreeg alle aandelen in bezit in ruil voor het wegstrepen van een groot gedeelte van HEMA's schuld.

Reacties 1


Gerard van Gummigalgen 30 sep, 21:22

De PIK-lening?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!