Supermarkten willen geen zondagtoeslag in nieuwe cao

Als het aan de supermarkten ligt, verdwijnt de zondagtoeslag in de nieuwe cao. Daarover onderhandelen werkgeversorganisaties Vakcentrum en VGL woensdag met de vakbonden FNV en CNV, meldt NU.nl.

Vakbond FNV wil juist dat de toeslag voor medewerkers die op zondag werken omhoog gaat en dat alle medewerkers vijf procent extra loon krijgen. Voor jongeren onder de 21 jaar moet daar een extra bedrag bovenop komen. Volgens de vakbond zijn de omzetcijfers bij supermarkten 'prima', waardoor er voldoende ruimte is om de vergoedingen voor personeel wat te verhogen. 

Volgens het Vakcentrum willen werkgevers juist af van de zondagtoeslag om uit te komen bij een cao 'die meer in overeenstemming is met de moderne tijd van de 24-uurseconomie'. De partijen gingen in juni al rond de tafel, maar zonder resultaat. Het is nog maar de vraag of er dit keer wel overeenstemming wordt bereikt over een nieuwe cao.  
 

Reacties 5


Joris Drievliet 7 okt, 10:52

Toeslag voor werk op zondag en een zondagstoeslag op de prijs. En dat zou ook voor de zaterdag mogen gelden. Het blijven toch de dagen voor sociale- en familieafspraken. Dan is het weer in evenwicht.


petra Jansen 7 okt, 16:32

de lonen zijn al erg laag!!! en de supermarkten hebben door de corona erg goed gedraaid en daar voor ook geweldige omzetten neer gezet!!
dus het is niet zo dat ze het niet kunnen betalen?? men kan dat alleen voor elkaar krijgen met goede mensen op de vloer, dus ja wel een TOESLAG!! voor de zondag.


c.t. de koning 7 okt, 20:01

Voor de detailhandel is het vaak te kostbaar om op zondag open te gaan
dubbel Loonkosten en te lagen omzet,
Supermarkten hebben hier al jaren van geprofiteerd en omzet van de andere
kanalen afgesnoept, En nu de toeslag afwillen schaffen.
(blijft handel oneerlijk)


Twan Bergsna 7 okt, 20:07

In de huidige economie is een zondagtoeslag is niet meer van deze tijd. Een eventuele besparing kan ingezet worden voor een salarisverhoging. Een hogere omzet betekend niet direct dat er ook een hogere nettowinst is gerealiseerd. Probeer dat maar een uit te leggen aan de vakbonden.


Timmie De brug 16 nov, 20:16

Npu mag hopen dat ze de zondag toeslagen niet afchrafen.is toch belagelijke.loon is al laag.en dan gebeurt er dit.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!