Hudson's Bay moet verhuurders miljoenen betalen

Hudson's Bay Company (HBC) moet de verhuurders van winkelpanden in Tilburg en Almere in totaal ruim 3,1 miljoen euro betalen. Dat heeft de kantonrechter in Amsterdam bepaald.

Het Canadese concern opende vanaf 2017 in Nederland vijftien warenhuizen, maar die werden geen succes. Eind vorig jaar ging de Nederlandse tak failliet. Het moederbedrijf probeert sindsdien van de huurgaranties af te komen, die het in veel gevallen voor tien jaar had afgegeven. In een bodemprocedure bepaalde de rechtbank eerder dat het bedrijf zich aan deze garanties moet houden. Die verplichting geldt nog steeds, oordeelde de kantonrechter onlangs, merkte RTL Nieuws als eerste op.

In Tilburg huurde HBC een pand van Royalton, dat onder Wereldhave valt. Hiervoor is het bedrijf tot eind dit jaar nog een huur van ruim 1,8 miljoen euro verschuldigd. In Almere gaat het om een pand van Unibail-Rodamco, waarvoor het concern nog ruim 1,3 miljoen moet betalen. HBC weigerde te betalen, omdat de verhuurders zich volgens het bedrijf schuldig hebben gemaakt aan kartelvorming. Bovendien zei het bedrijf niet aan de garanties gebonden te zijn, omdat Wereldhave en Unibail medeverantwoordelijk zouden zijn voor het faillissement. De kantonrechter verwerpt deze bezwaren.

HBC trof eerder met verhuurder IEF Capital een schikking voor 2,9 miljoen euro. IEF Capital is de eigenaar van het Hudson's Bay-pand op Hoog Catharijne in Utrecht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!