'Ook lagere schuld HEMA nog steeds problematisch'

'Ook lagere schuld HEMA nog steeds problematisch'

Hoewel HEMA zijn schuld heeft gehalveerd, blijft de toekomst van de warenhuisketen problematisch. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P). 

Door de coronacrisis verwacht de kredietbeoordelaar dat er dit jaar en volgend jaar meer geld uitgaat dan binnenkomt. Ondanks dat vooruitzicht verhoogt S&P de kredietwaardigheid van HEMA naar CCC+, een beoordeling die zeven stappen onder 'investment grade' zit - alles daaronder zou risicovol zijn voor investeerders.

S&P geeft echter wel een negatieve prognose af voor HEMA. Indien de verkopen de komende maanden weer tegenvallen, behoort een verlaging van de kredietwaardigheid tot de mogelijkheden. 

HEMA kwam half oktober tot een akkoord met zijn schuldeisers voor een schuldenverlichting van zo'n 400 miljoen euro. Daarbij blijft een schuld van eenzelfde formaat over. Eind oktober werd bovendien bekendgemaakt dat HEMA waarschijnlijk in handen komt van investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd. Er is een voorlopige overeenkomst getekend met de schuldeisers van HEMA. 

Reacties 2


Reinder Koornstra 5 nov, 10:40

Voor iedereen die ‘het verschijnsel HEMA’ al jaren bestudeert, is dit natuurlijk geen nieuws. Natuurlijk is die financiering belangrijk, maar het is niet het énige wat opgelost moet worden!


Theo Terdu 5 nov, 21:04

Hema redden is een soort mission impossible. Zonder enige twijfel te koesteren over de zakelijke "kunsten" van de familie Van Eerdt, is het aanbod van Hema onvoldoende authentiek om top omzetten te kunnen scoren. Ofwel een samenvoeging met een andere "zwakkere" organisatie, danwel een 100 % andere koers kan het tij keren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!