HEMA blijft open met levensmiddelen en andere 'essentiële producten'

Het merendeel van de 540 HEMA-winkels in Nederland blijft ondanks de lockdown open. Klanten kunnen er terecht voor levensmiddelen en andere 'essentiële producten', zegt een woordvoerster tegen het AD.

"We zijn de grootste banketbakker van Nederland. Het zou gek zijn als we dicht zouden gaan", zegt de woordvoerster over de beslissing om de winkels open te stellen. "Er stonden tweeduizend bestelde taarten vanochtend klaar om afgehaald te worden."

Premier Mark Rutte maakte maandagavond bekend dat de komende vijf weken alleen de winkels voor eerste levensbehoeften open mogen blijven. HEMA zegt de beslissing in samenspraak met de branchevereniging en 'Den Haag' te hebben genomen. De winkels zijn afgelopen nacht 'omgebouwd': de gedeelten waar de niet-essentiële producten staan, zijn afgezet. "We verkopen alleen de essentiële producten zoals alles wat eetbaar is, koffie en thee en spullen voor jonge moeders en vaders", aldus de woordvoerster tegen het AD.

Reacties 10


ikke weet het 15 dec, 13:26

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1570269653/politie-grijpt-in-bij-hema


H. Winkel 15 dec, 13:50

Absurd dat HEMA haar verantwoordelijkheid nu niet neemt. En claimen dit te doen om 'de supermarkten te ontlasten'. Yeah, right....Heel gauw weer sluiten die tent. Dank u wel.


Joost Kriek 15 dec, 15:32

Daar gaan we weer, het is wachten tot een kledingwinkel een doos eieren bij een spijkerbroek meegeeft.


Danny Landman 15 dec, 15:51

Schandalig dat dit kan de overheid moet hier tegen optreden!! zo duurt het allemaal nog langer!!! misschien eens denken goh alleen de supermarkten en apotheek open meer is er niet nodig! Het is even niet anders! Ik hoop dat die zooi failliet gaat!


Davi Lexx 15 dec, 17:35

Fout ligt bij de overheid. Supermarkten en drogisterijen mogen open blijven maar mogen wel extra geld binnen harken met verkoop van kleding, speelgoed en andere branch vreemde artikelen.
Daarintegen mogen winkels zoals de hema, action of big bazar niet open om de essentiële producten te verkopen.
Dit alles was te voorkomen als de overheid de drogisterijen en supermarkten had verplicht niet essentiële producten uit de verkoop te houden.


Wolf Smit 15 dec, 18:06

BCC opend morgen een DHL afhaalpunt in alle winkels om pakketjes af te halen en via een gehaaide constructie hun eigen Winkel voorraad te verkopen!
Via click en collect binnen 1 uur afhalen bij BCC DHL service punt.
Echt schandalig , al het winkelpersoneel kan gewoon naar de winkels komen
Om schoon te maken!
Ze hebben Rutte niet begrepen.


Jan De Lange 15 dec, 20:35

Zeer verwarrend. Alleen supermarkten en speciaalzaken open.. Zoals bakker, drogist, apotheek.


Guus Derks 15 dec, 21:35

Ik zie hier boven een aantal mensen nogal uitgesproken reageren. Hopelijk beseffen jullie je wel dat Hema met 540 filialen een behoorlijk aandeel heeft in de voedselketen. Denk hierbij aan banket en verse vleeswaren. Wat gaan we doen met de ketenvoorraad, weggooien? Volgens mij is het open houden van het 'essentiële' deel van het assortiment de enige juiste keuze. Dit zorgt daarnaast wel degelijk voor spreiding van het volk, hij die zijn vleeswaren bij Hema koopt zal dat niet bij ergens anders nogmaals doen.

Men zou de discussie moeten veranderen. Is het eerlijk dat de supers nog wel hun non-food assortiment mogen blijven voeren?


A Durlinger 15 dec, 23:53

Kan iemand mij uitleggen, wat er essentieel is aan kinderkleding, kinderpantoffels, damessokken en damespantys allemaal te koop bij de HEMA in `Maastricht. het slaat helemaal nergens op! Bizar


B C 16 dec, 10:03

Maar hoe slecht is de uitvoering bij de HEMA van het gedeeltelijk openhouden( zie de vele LinkedIn posts). Overal rekken /tafels slordig afgeplakt met rood plastic en wat A4tjes.... neem ff de tijd om dit goed te organiseren HEMA. Hoe kan dit toch? Er werken zwaar overbetaalde managers (instore maar vooral de overhead). Bijvoorbeeld :Zet af met bedrukte schermen ipv plastic. Hiermee creeer je meer duidelijkheid en blijft het enigsinds visueel aantrekkelijk voor klanten, en kan aanwezig personeel de afgeschermde gedeelte in de 5 weken evengoed merchandisen/ aanvullen zodat als alles weer open mag ieder HEMA er meteen mega goed erbij staat, zoals het vaak alleen het geval is als er weer eentje wordt geopend of omgebouwd. Ff minder bezig zijn met “personal branding” en ga eens aan de bak daarboven in... beter voor consument en werknemers... want zou nou Echt HEMA moeten zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!