Twee onderdelen moederbedrijf Miss Etam failliet: 'Onvermijdelijk en triest'

Twee bedrijfsonderdelen van NXT Fashion, het moederbedrijf van Miss Etam en Steps, zijn failliet verklaard. Het gaat om het distributiecentrum en het shared service center (het hoofdkantoor). Er werken 116 mensen. "Onvermijdelijk en triest", zegt NXT Fashion in een reactie.

NXT Fashion vroeg een week geleden uitstel van betaling aan voor de twee onderdelen. Directeur Martijn Rozenboom wees erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer was weggevallen. Daardoor konden de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. "Ons doel is het grootste deel van de werkgelegenheid van de groep te behouden", zei hij. In de winkels, die niet onder het faillissement vallen, werken 365 mensen. Zij hebben volgens NXT Fashion vóór kerst hun salaris over december ontvangen.

De arbeidsovereenkomsten van de 116 medewerkers zullen worden beëindigd, zegt curator Nils Reerink tegen RetailNews. "Daar zal de komende dagen mijn focus op liggen." De medewerkers worden maximaal zes weken door het UWV doorbetaald. Als er sprake is van achterstallig loon wordt dat ook door het UWV geregeld.

Wat het faillissement van deze onderdelen betekent voor de winkels van Miss Etam en Steps kan de curator lastig inschatten. Hij hoopt daar de komende dagen meer duidelijkheid over te krijgen van het management. De winkels zijn vanwege de lockdown in elk geval tot en met 19 januari dicht. De webshops zijn sinds begin september al uit de lucht. Op dit moment zijn de sites helemaal niet bereikbaar: "Oops...Something went wrong."

Rozenboom nam Miss Etam en Steps over na het faillissement van de Vlaamse modegroep FNG, net als de merken Expresso, Claudia Sträter en Promiss. Hij telde er in totaal 7,8 miljoen euro voor neer. Rozenboom kwam volgens curator Kees van de Meent met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Promiss is vorige maand overgenomen door het Belgische Paprika. 

Curator Van de Meent is nog bezig met een onderzoek naar de mogelijke dubbelrol van een adviseur. De accountant die hij had ingeschakeld, zou ook Rozenboom bijstaan.

Reacties 12


Reinder Koornstra 29 dec, 15:58

Ooit gehoord van een winkelketen zonder staf en magazijn?
Die winkels kun over drie weken openen om hun voorraad uit te verkopen, en daarna de deuren sluiten!
Een scenario dat we vaker hebben gezien!


Joost Kriek 29 dec, 17:35

Hebben de Miss-Etam winkels dit seizoen überhaupt nieuwe collectie gekregen?


Machiel R 29 dec, 18:58

Vakkundig de nek omgedraaid.
Met respect voor de mensen op de winkelvloer, maar zij zijn nu als een kip zonder kop.
We maken ons er eventjes allemaal druk om en over 2 maanden zijn we het vergeten en Rozenboom en de foute curator van FNG leven nog lang en gelukkig.


Bertus Baartman 29 dec, 19:26

In september alle nog openstaande orders van FNG ingeven voor levering eind oktober. En als de goederen eind oktober binnen zijn, op geen enkele e-mail meer reageren. Hoe door en door verrot kun je zijn!? En nu de schuld geven aan corona sluiting..! Een in en in slecht mens.


Frits Vries 29 dec, 21:29

@bertus.dat je uberhaüpt nog geleverd hebt.

Snap niet dat de rechterlijke macht niet ingrijpt .
Op naar de volgende stap van R'boom


Bertus Baartman 29 dec, 22:18

@frits. Heb niet kunnen leveren, maar wel laten produceren. Eind oktober toen de goederen bij ons binnen kwamen contact gezocht om levering af te stemmen. Zonder resultaat


J P 30 dec, 11:10

Ik zei bij de overname door Roozenboom dat het trekken aan een dood paard werd!


JP Bolhuis 30 dec, 11:51

Florent (curator Kees van de Meent) heeft eerder met deze adviseur gewerkt toen deze voor Rozenboom optrad bij het Gaastra faillissement, waar van de Meent ook verkocht aan Rozenboom en deze Rozenboom hetzelfde trucje van kapot laten gaan en de buit verkopen heeft uitgehaald. Onmogelijk dus niet zijn dat deze adviseur onbekend was zoals het verhaal suggereert!


Modint Credit & Finance 30 dec, 12:35

Helaas lopen leveranciers ook weer onnodig risico met dit soort scenario's. Bij FNG was er nog het comfort van dekking van kredietverzekeraars maar nu komt het aan op adequaat handelen #check&collect.


Martijn Oplichter 30 dec, 14:30

Iedereen heeft het hier voor al gewaarschuwd.

Jammer dat niemand er wat aan kan doen.

Hoop dat hij een x de verkeerde tegen komt.

Heel veel sterkte aan de medewerkers.
En wees blij dat je van deze bloedzuiger af bent


James Cooper 30 dec, 14:58

Onbetrouwbare types als Rozenboom komen hier steeds weer mee weg. De verliezen afwentelen op een UWV (=lees maatschappij), personeel, leveranciers, banken ed. En curatoren gaan er weer in mee. Wanneer gaat de politiek eens ingrijpen? Doorstarten met dezelfde eigenaar zou sowieso verboden moeten worden. Dat lokt faillissementen uit.


Gerard van Gummigalgen 4 jan, 19:49

Het blad Quote waarschuwde hier al eerder voor: https://www.quotenet.nl/zakelijk/a33924074/tada-bedrijvendokter-martijn-rozenboom-blijkt-inderdaad-redder-fng/

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!