De tien best gelezen artikelen van 2020

De tien best gelezen artikelen van 2020

Net als vorig jaar staat een blog van Hans van Tellingen in de top tien van meest gelezen artikelen op RetailTrends. Dit keer staat het zelfs bovenaan: over de problemen van HEMA, die volgens de directeur van winkelcentrumonderzoeker Strabo een tikje worden overdreven. Inmiddels is duidelijk dat HEMA wordt overgenomen door Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom. Verder veel artikelen in de top tien die ten minste deels met corona te maken hebben.

HEMA heeft goud in handen, iets minder drama graag
HEMA lijkt behoorlijk in paniek te raken door de huidige coronacrisis, zag Hans van Tellingen. Nergens voor nodig, betoogde hij. Volgens hem heeft de warenhuisketen alles in huis om na deze zware tijd weer vol gas door te gaan.

Retailers zet je schrap voor de volgende fase van het coronavirus
Doordat we zoveel tijd binnen doorbrengen, stijgt juist de verkoop van sportspullen, betaalde streamingdiensten en thuiswerkproducten. Ook is e-commerce enorm gestegen. Het consumentengedrag is in korte tijd radicaal veranderd. Retailers die zich het beste weten te vormen naar het 'nieuwe normaal' kunnen sterker uit de strijd komen en zijn de winnaars van morgen, schrijft Lori van Waes, forecaster bij Crossmarks.

Wordt dit de Coolblue van de bakkers?
Van een 'stoffig ambachtelijk vak' naar de 'Coolblue van de bakkers'. Als een van de eerste in zijn categorie waagt Bakkerij Schuld de stap naar een landelijke webshop. We spreken eigenaar Jan-Aart Schuld, vijfde generatie, over het hoe en waarom.

Jumbo en Coop willen 83 miljoen van Sligro: hoe zit het ook alweer?
Voor de rechtbank in Den Bosch vonden getuigenverhoren plaats over de overname van de Emté-supermarkten. Jumbo en Coop willen 83 miljoen euro zien van Sligro, de vorige eigenaar. In de aanloop naar die verhoren stelden we deze drie vragen (en gaven we antwoorden).

Contant geld in de ban: het nieuwe normaal?
Contant geld: het kabinet riep ondernemers onlangs nog op om het wettige betaalmiddel te blijven accepteren. Toch zijn sommige winkeliers de briefjes en munten liever kwijt dan rijk en de coronacrisis kan hen het laatste zetje geven. Zo kan er bij de 210 winkels van kledingketen terStal voortaan alleen nog worden gepind. Een goede zet?

Het nieuwe La Place: gemakkelijker, gezonder, goedkoper
Gemakkelijker, gezonder én goedkoper. Zo zou je het nieuwe concept van La Place kunnen samenvatten. De primeur was voor de vestiging in Laren. RetailTrends nam er een kijkje en sprak met cco Colette Cloosterman-van Eerd van moederbedrijf Jumbo en met Chris Meijers, die de dagelijkse leiding heeft bij La Place.

Welkom in House of Rituals
Het langverwachte warenhuis House of Rituals opende in oktober zijn deuren. Met de winkel viert Rituals zijn twintigjarig bestaan en laat het cosmeticamerk zien welke koers het de volgende twintig jaar op gaat. De combinatie van een restaurant, body- en mindspa en compleet nieuw assortiment onder één dak moet Rituals naar eigen zeggen naar een volgende fase brengen.

Coronacrisis leidt tot een nieuw retaillandschap
De coronacrisis gaat leiden tot een nieuwe inrichting van het retaillandschap. Voor een deel gaat het om versnelling van trends die ook 'voor corona' al duidelijk zichtbaar waren, deels om nieuwe ontwikkelingen die kansen bieden maar de sector ook voor grote uitdagingen stellen. Jos Voss en Olaf Zwijnenburg kijken over de crisis heen naar de gevolgen voor het toekomstige retaillandschap.

Dit zijn de plannen die Michiel Witteveen heeft met Blokker
Michiel Witteveen is sinds 2019 de eigenaar van Blokker, Big Bazar en Intertoys. Hij doopte het moederbedrijf Blokker Holding om tot Mirage – vernoemd naar zijn boot die in Griekenland voor de kust ligt – en haalde de Chinese winkelketen Miniso naar ons land. Even leek het erop dat ook HEMA onderdeel zou worden van het concern, maar Blokker trok zich uiteindelijk terug. Een gesprek met de eigenaar over zijn plannen met het bedrijf.

Hoe gaat het met 'de goedkoopste winkel van Nederland'?
Supermarkten worden als een van de winnaars van de coronacrisis gezien. Gaat dat ook op voor Budget Food? We gingen te rade bij algemeen directeur Maarten Muller.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!