Verhuurders Hudson's Bay vrezen strop van 200 miljoen

Vijf winkelverhuurders in Nederland slepen Hudson's Bay in Canada voor de rechter. Ze zijn bang dat ze naast tweehonderd miljoen euro aan achterstallige huur en garanties grijpen, meldt het FD.

Het Canadese concern opende vanaf 2017 in Nederland vijftien warenhuizen, vaak met langdurige huurverplichtigingen. De winkels werden geen succes; eind 2019 ging de Nederlandse tak failliet. Na het faillissement verhuisde Hudson's Bay waardevolle bezittingen naar belastingparadijs Bermuda. Nederlandse verhuurders vrezen dat ze nu naast het net vissen.

"Hudson's Bay haalt op een ongelofelijke manier alles erbij om onder haar verplichtingen uit te komen", zegt Bart van Twillert, directeur Nederland van Unibail-Rodamco-Westfield. "We willen voorkomen dat we straks het bonnetje hebben, maar voor een lege kassa staan." Unibail trekt in de rechtszaak op met drie andere vastgoedbeleggers: ASR, Kroonenberg Groep en Wereldhave. Ook verhuurder CBRE sleept het warenhuis voor de rechter.

Reacties 2


Joost Kriek 23 mrt, 17:13

Het zal heus niet het enige verlies zijn dat de grote verhuurders de komende tijd moeten nemen. De tijd dat ze maar konden blijven verhogen is voorbij. En ik denk dat bijna geen enkele winkelhuurder clementie heeft met de verhuurder. En dan bedoel ik vooral richting de grote verhuurders zoals Unibal/Kleppiere.


Rudy Bos 23 mrt, 19:33

Helemaal mee eens, het wordt tijd dat grote verhuurders weer eens met beide benen op de grond komen te staan!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!