WE Fashion sluit winkels in Wallonië, 'geen sprake van reorganisatie'

WE Fashion sluit nog twee winkels in Wallonië. Aangezien de winkelketen eerder ook al winkels in het zuidelijke deel van België sloot, denkt vakbond CNE dat de retailer zo een reorganisatieprocedure probeert te ontwijken. WE Fashion-ceo Joris Aperghis zegt tegen RetailTrends dat daar geen sprake van is.

De WE Fashion-vestigingen in het shoppingcenter Westland en in Luik sluiten hun deuren. Eerder gingen al winkels in Namen, La Louvière, Sint-Lambrechts-Woluwe en in de Brusselse Nieuwstraat dicht. Daardoor blijven er nog drie winkels van de kledingketen over in Wallonië: in Luik, Rocourt en in Verviers. 

CNE verwacht echter dat die drie laatste winkels de komende weken ook dicht gaan, zo meldt de vakbond aan La Libre. Door de winkels mondjesmaat te sluiten, stelt CNE tegen de krant dat WE Fashion hiermee een reorganisatieprocedure probeert te ontlopen. Anders zou het in een Renault-procedure belanden waarin onderhandeld moet worden over een sociaal plan. “In plaats daarvan kan het werknemers ontslaan tegen lagere kosten”, aldus de vakbond.

“Dat is helemaal niet aan de orde”, stelt Aperghis. “Die andere drie winkels blijven gewoon open.” De ceo legt uit dat WE Fashion op dagelijkse basis kijkt naar de performance van zijn winkels. “Bij het ingaan van een nieuwe huurperiode maken wij de balans op. Als een winkel verlieslatend is en geen uitzicht heeft op verbetering, dan hebben we geen andere mogelijkheid dan die winkel te sluiten.”

Volgens Aperghis zit er ‘geen grotere beweging achter’ en is het geen onderdeel van een reorganisatieprocedure. De gesloten winkels worden niet op een andere plek heropend.

Wallonië versus Vlaanderen
WE Fashion opende een paar maanden geleden nog een nieuwe winkel in Leuven. Maar daarmee is niet gezegd dat de retailer het in het Vlaamse gedeelte beter doet. “Dat zou je misschien denken. Als ik kijk naar de online cijfers dan presteren we in Wallonië ook goed. Het ligt eerder aan de locaties van de winkels daar.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!