'Gratis boodschappen meegeven aan familie nauwelijks bestraft'

'Gratis boodschappen meegeven aan familie nauwelijks bestraft'

Supermarkten doen nauwelijks aangifte van caissières die gratis boodschappen meegeven aan hun familie. Dit fenomeen, sweethearting, gebeurt vaker dan je denkt, zegt Raymond Dörr van Dörr Bedrijfsrecherche tegen het AD.

De rechter bepaalde deze week dat de gemeente Rotterdam eind 2017 terecht een boa heeft ontslagen omdat ze bij Albert Heijn vijf keer een kar vol boodschappen meenam voor een tientje. De dochter van de boa zat achter de kassa.

Dörr noemt het bijzonder dat de zaak voor de rechter kwam. "In de meeste gevallen blijft het bij ontslag van de betrokken medewerker", zegt hij. In dit specifieke geval zal het ermee te maken hebben gehad dat de moeder van de caissière een opsporingsambtenaar was en de winkelmanager een voorbeeld wilde stellen, meent Dörr.

Familie of bekenden producten gratis of met korting meegeven is iets van alle tijden, stelt Dörr. "Het is een verkapte vorm van harde diefstal." In 2020 meldde het Waarschuwingsregister van Stichting Fraude Aanpak Detailhandel 407 zaken van bewezen fraude en ontslag in Nederland.

Reacties 2


Joost Kriek 27 aug, 19:43

Ik zag het hier ook eens bij de AH, de beveiliger kwam een paar matties tegen en zei tegen hun pak maar een blikje dan loop ik met je mee..


Bert Ysfogel 27 aug, 13:53

Geen verkapte vorm van harde diefstal. Gewoon diefstal.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!