Hunkemöller gebruikt dc van JD.com

Hunkemöller handelt voortaan een groot deel van zijn online orders af in het distributiecentrum van JD.com in Venray. De lingerieketen maakt vooralsnog exclusief gebruik van het recent geopende warehouse.

Hunkemöller brengt de fulfilment van zijn volledige e-commerceoperatie in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk onder bij JD.com. In totaal wordt ongeveer een derde van Hunkemöllers onlinevolume nu in Venray afgehandeld. Dat is goed voor zo’n honderd miljoen euro omzet op jaarbasis.

“Er worden nu zo’n zesduizend pakketjes per dag verwerkt”, vertelt Gijs van Engelen, chief digital officer van Hunkemöller. “Er is ruimte om dat op te schalen naar maximaal vijftienduizend.” Hunkemöller is in Nederland de eerste retailer die logistiek samenwerkt met JD.com en heeft het dc in Venray vooralsnog voor zichzelf.

JD.com opende zijn eerste Nederlandse dc afgelopen juni. Hunkemöller zocht een partner om zijn logistieke processen te versnellen en kwam via via bij de Chinese e-commercereus uit. Het dc in Venray is sterk geautomatiseerd: Hunkemöller kan er per shift met driekwart minder personeel per toe dan in een regulier dc.

RetailTrends bracht een bezoek aan het dc in Venray. Lees hier meer over de samenwerking tussen Hunkemöller en JD.com.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!