Doppio Espresso en Chocolate Company samen verder

Doppio Espresso en Chocolate Company samen verder

Koffieketens Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen verder. Meer overnames volgen nog, zegt Doppio-oprichter Peter van Eijl in het FD.

De franchiseondernemers van de drie ketens zijn maandag op de hoogte gebracht. Van Eijl wordt de grootste aandeelhouder in het nieuwe bedrijf. Ook Chocolate Company-eigenaar Alexander de Ronde Bresser blijft als aandeelhouder en directielid betrokken. Gwen Treskes en Robin de Vries, de eigenaren van Barista Café, verkopen hun bedrijf.

De gesprekken begonnen vorig jaar zomer al. “Rond de jaarwisseling van vorig jaar hebben we in kaart gebracht welke bedrijven op ons lijken”, zegt Van Eijl. “We zijn op zoek naar ketens met ten minste vijftien koffie- of lunchzaken.”

Met toekomstige overnames van nog meer kleine ketens in binnen- en buitenland wil het bedrijf nog eens verdubbelen. Er worden al overnamegesprekken gevoerd, aldus Van Eijl. “We kijken ook met één oog naar Duitsland.”

De drie formules vallen onder het nieuwe moederbedrijf Cafeco en zijn samen goed voor bijna zeventig vestigingen. Doppio is met 26 locaties de grootste keten, daarna volgen Barista Cafe en Chocolate Company met respectievelijk 23 en twintig zaken.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!