Kruidvat in België onbedreigd grootste Nederlandse keten

Kruidvat in België onbedreigd grootste Nederlandse keten

Kruidvat is in België onbedreigd de grootste Nederlandse retailer. De drogisterijketen vergroot zijn voorsprong op Zeeman, blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Winkelformules van onderzoeksbureau Locatus. In Nederland hijgt Albert Heijn Kruidvat inmiddels in de nek.

Kruidvat streefde Zeeman vorig jaar voor het eerst voorbij en het verschil wordt alleen maar groter. De drogisterijketen groeit van 275 naar 288, terwijl het aantal vestigingen van Zeeman van 262 naar 258 daalt. Kruidvat staat op de zeventiende plaats, Zeeman is 22ste.

Opvallend is dat in België de top tien nog steeds wordt gedomineerd door de bankensector. De Duitse supermarktketen Aldi is op plaats acht de eerste retailer. De Franse collega's van Carrefour Market staan op plek elf.

Qua winkelmeters is Carrefour de grootste retailer van België. Aldi gaat Colruyt voorbij en is nu tweede. Van de Nederlandse formules is Action nu de grootste, net voor Gamma.

Reacties 3


Olaf Busch 24 jan, 12:35

Kruidvat een Nederlandse keten? Ik dacht dat AS Watson Chinees was.


John Eves 24 jan, 14:53

Is het ook, is niets Nederlands meer aan.


Leonard Van Liere 24 jan, 17:18

Voor de simpelheid mag je Kruitvat, C&A, Albert Heijn en nog vele vele anderen best Nederlands noemen. Pak dat beetje trots

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!