Overstappen internet goedkoper dan trouw blijven aan huidige provider

Overstappen internet goedkoper dan trouw blijven aan huidige provider

Consumenten bestellen steeds vaker via internet, enerzijds vanwege het gemak en anderzijds wegens noodzaak gedurende de coronacrisis. Het belang van een goede internet verbinding is de afgelopen jaren dan ook crucialer geworden dan ooit. Wat opvalt als je internet providers onder de loep neemt? Dat nieuwe klanten flink kunnen profiteren van een welkomstkorting, terwijl trouwe klanten de volle mep moeten betalen.

Mensen stappen vaker over
Doordat het leven almaar duurder wordt zoekt men naar andere manieren om te besparen. En dat kan vaak met het internet abonnement. Als je niet vast zit aan een contractperiode en je dus een doorlopend contract hebt dan loont het om je abonnement te herzien. Je kunt eenvoudig internet vergelijken aan de hand van een PostcodeCheck via de website ProviderCheck. Je ziet direct dat de welkomstkorting oploopt tot 50% in het eerste (half) jaar van het nieuwe abonnement, wat neerkomt op een besparing tot €30 per maand.

Overstapservice maakt het gemakkelijk
Providers bieden een overstapservice aan die het uiterst gemakkelijk maakt om over te stappen. Zo hoef je slechts je gegevens door te geven bij je nieuwe aanbieder en die zorgt er vervolgens voor dat zelfs je oude abonnement op wordt gezegd. Je zit geen dag zonder internet en alles wordt soepeltjes geregeld. Daarnaast worden de installatiekosten vaak ook voor je vergoed. Vroeger moest je daar nog wel eens geld voor neertellen, maar tegenwoordig kost het je dus slechts wat tijd om over te stappen.

Extra beloningen met combinatie tv
Wordt het internet dan ook nog gecombineerd met een abonnement op televisie? Dan zit men qua voordeel helemaal gebakken. Je krijgt bij de combinatie tv en internet namelijk extra hoge korting, en daarnaast ook nog eens gratis extra’s. Zo kun je gratis streamingsdiensten scoren, of gratis wifi-boosters, een smartwatch of televisie. Daarnaast ontvang je ook tevens korting op je smartphone abonnement bij dezelfde of gekoppelde provider. Zonde om aan je neus voorbij te laten gaan. 

Zakelijk internet voor ondernemers
Ook ondernemers genieten van flinke welkomstkorting bij de overstap van het zakelijk abonnement. Ben je dus veel bezig met e-commerce, heb je een webshop, check dan ook zeker even de zakelijke deals via de internet vergelijker. Je kunt overigens ook kiezen voor een privé abonnement dat je zakelijk afschrijft, maar houd er dan rekening mee dat je alleen het internet gedeelte voor zakelijk gebruik mag afschrijven. Dat maakt het met een internet abonnement gecombineerd met tv boekhoudkundig gezien wat lastiger. Zakelijk internet heeft daarnaast als voordeel dat de uptime hoger is en dat je van extra services gebruik kunt maken, zoals internet beveiliging, VoIP-telefonie en een online kassasysteem.

Sneller internet wenselijk
Niet alleen de prijs is een reden dat mensen overstappen, ook de snelheid. Doordat we steeds intensiever gebruik maken van internet kan de snelheid per apparaat afnemen. Een sneller abonnement kan wenselijk zijn. Het razendsnelle glasvezel wordt steeds populairder en via de vergelijker zie je dan ook direct of dat al beschikbaar is op jouw adres. Door die welkomstkorting kan het overigens ook nog eens zo zijn dat je minder per maand gaat betalen voor een sneller abonnement. Een efficiënte manier om geld te besparen!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!