Leveranciers supermarkten willen prijzen opschroeven 

Boodschappen in de supermarkt worden mogelijk nog duurder. Leveranciers willen hun prijzen verhogen met meer dan 10 procent, meldt het FD.

Supermarktdirecteuren van onder meer Vomar en Picnic zien dat er fikse, 'dubbelcijferige' prijsverhogingen worden voorgesteld. De onderhandelingen tussen de supermarktketens en leveranciers verlopen stroef. De situatie van begin dit jaar, toen leveranciers afhaakten en de ketens hun schappen niet gevuld kregen, dreigt opnieuw.

Leveranciers willen de hard gestegen prijzen van energie, transport en grondstoffen doorberekenen in de voedingsmiddelen in de schappen van supermarkten. Zo meldden Unilever en Heineken afgelopen maand al de prijzen te willen verhogen door die gestegen kosten. 

Sommige supermarktdirecteuren zeggen te vermoeden dat de leveranciers de hogere kosten aangrijpen om hun winstmarges te verhogen. De FNLI, de koepelvereniging van de Nederlandse voedingsmiddelensector, kan daar tegenover het FD geen uitspraken over doen. "Onderhandelingen zijn een aangelegenheid tussen de supermarkten en de leveranciers onderling."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!