Picnic breidt uit in Duitsland, voor het eerst buiten Noordrijn-Westfalen

Picnic breidt uit in Duitsland, voor het eerst buiten Noordrijn-Westfalen

Picnic bezorgt vanaf deze week boodschappen in de Duitse stad Hamburg. Daarmee zijn de eerste stappen buiten de deelstaat Noordrijn-Westfalen gezet. 

Vijf jaar geleden zette Picnic voet op Duitse bodem. Inmiddels wordt er aan meer dan 600.000 klanten geleverd in 75 steden in Noordrijn-Westfalen, de deelstaat die aan Nederland grenst. De expansie naar Hamburg is het begin van een Duitse uitbreiding. Later dit jaar kunnen ook onze oosterburen in Bremen, de regio van Frankfurt en Berlijn gebruikmaken van de online supermarkt. 

Recyclen 
In Nederland nemen Picnic-bezorgers vanaf 17 april oude elektronische apparaten mee. Het gaat om een tijdelijke actie in samenwerking met stichting OPEN. Picnic-klanten in de omgeving van Zwolle en Meppel kunnen bijvoorbeeld oude föhns en smartphones meegeven wanneer hun boodschappen bezorgd worden. Sommige apparaten worden hergebruikt, maar als dat niet kan worden de materialen hergebruikt als grondstof. De ophaalactie loopt tot 7 mei. 

Het is niet voor het eerst dat bezorgers van Picnic ook spullen ophalen voor klanten. Zo haalt de supermarkt ook Nespresso-capsules en plastic tasjes op en kunnen klanten hun pakketjes van DHL en Sandd meegeven. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!