Aldi Süd gaat boodschappen bezorgen in Duitsland

Aldi Süd gaat boodschappen bezorgen in Duitsland

Aldi Süd gaat bij wijze van proef boodschappen bezorgen in Duitsland. De discountsupermarkt wil in de toekomst ook een test doen met click & collect, bevestigt een woordvoerder aan RetailTrends. 

Vanaf juni gaat Aldi Süd voeding bezorgen in Mülheim an der Ruhr, in Noordrijn-Westfalen, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Het gaat om een test waaraan medewerkers meedoen. In Duitsland heeft de retailer al wel een non-foodwebshop.

Tijdens de testfase kunnen deelnemers via de website of app producten bestellen die dan thuis worden bezorgd. Zij kunnen uit een groot deel van het assortiment foodproducten kiezen. 

Het is niet voor het eerst dat Aldi Süd testritten maakt. Eerder voerde de supermarktdiscounter deze ook uit in Groot Brittannië, de Verenigde Staten en Zwitserland. “Bij testruns geldt één ding echter altijd: niet elk van deze projecten komt door de testfase”, aldus Aldi Süd. 

Er zijn op dit moment geen plannen om de bezorgservice in heel Duitsland uit te rollen. De supermarktketen wil eerst ervaring opdoen met het nieuwe model. Tot op heden is online handel in voedingsmiddelen nog niet winstgevend gebleken, zegt de discounter. 

Dit jaar viert Aldi een halve eeuw aanwezigheid in Nederland. Of nou ja, 'viert'. RetailTrends onderzocht hoe de discounter ervoor staat en wat het toekomstperspectief is. Je kunt het hier lezen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!