Schuldenlast Score Group liep in 2021 fors op

Schuldenlast Score Group liep in 2021 fors op

De schulden van Score Group liepen in 2021 op tot 24,2 miljoen euro bij een resultaat van 196,4 duizend euro. Dat blijkt uit de laatst bekende jaarrekening die RetailTrends inzag. 

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat Score Group failliet is verklaard. De oorzaken lagen bij een grote coronaschuldenlast, supplychainproblemen en de koopkrachtdaling van consumenten, liet het kledingconcern weten. 

Vooral de langlopende schulden liepen in 2021 flink op vergeleken met het jaar ervoor, laten de jaarcijfers zien. De langlopende schuldenlast steeg van ruim 1,7 miljoen euro (2020) naar 7,4 miljoen euro het jaar erop. Dat had te maken met een schuld bij een kredietinstelling en de Belastingdienst. Ook maakte Score Group gebruik van overheidsvergoedingen als NOW en TVL, om de financiële klappen van de coronapandemie op te vangen. 

In 2019 – het jaar vóór corona – had het bedrijf het ook al moeilijk. Het moederbedrijf van Score en Chasin' leed een verlies van 844 duizend euro. In 2020 volgden er weer rode cijfers. De formule is vooral in grote Nederlandse steden gevestigd en door de coronacrisis liep juist daar de traffic terug. 

Het faillissement komt volgens Dirk Mulder, sectorbanker trade en retail bij ING, niet geheel als een verrassing. “De huidige omstandigheden zijn voor meerdere modeondenemers best zwaar. Meerdere spelers hebben last van de huidige economische situatie.” Hij verwacht dat het merk Chasin' los wordt verkocht. “Chasin’ doet het als merk internationaal eigenlijk heel goed, terwijl Score het als multibrandstore toch lastiger heeft."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!