Yves Rocher sluit winkels in alle Duitstalige landen 

Yves Rocher sluit winkels in alle Duitstalige landen 

Yves Rocher gaat de komende maanden al zijn winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland sluiten. Met de kostenbesparende maatregel gaan er 140 vestigingen dicht.

Met de winkelsluitingen liggen er zo'n 350 banen bij het Franse cosmeticabedrijf op de tocht. Yves Rocher heeft de medewerkers al eerder dit jaar van de plannen op de hoogte gesteld. Dat bevestigt de cosmeticaketen tegenover diverse Duitse media. Wel blijft de webshops in de drie landen nog overeind. 

Volgens het bedrijf zelf hebben veel van de winkels het sinds corona al moeilijk. "De afgelopen twee jaar hebben ons ook voor enorme economische uitdagingen gesteld", aldus een woordvoerder tegenover FashionNetwork. Het is voor Yves Rocher 'niet meer mogelijk' om met het bestaande businessmodel - en alle winkels - succesvol en duurzaam te blijven opereren. 

Twee jaar geleden sloot het cosmeticabedrijf al zijn zeven Nederlandse winkels en schoonheidssalons. De fysieke vestigingen waren goed voor slechts 14 procent van de totale omzet. Op het hoogtepunt telde het merk veertig Nederlandse winkels en was het naar eigen zeggen marktleider op het gebied van cosmetica in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!