Moederbedrijf meerdere Le Ballon-winkels failliet verklaard

Moederbedrijf meerdere Le Ballon-winkels failliet verklaard

Le Ballon Beheer B.V., het moederbedrijf van diverse winkels van Le Ballon, is failliet verklaard. De gevolgen hiervan zijn nog onduidelijk.

Le Ballon Beheer B.V. is het moederbedrijf van 11 vestigingen van Le Ballon. Die winkels zijn momenteel nog open. Ook de webshop van Le Ballon is nog in de lucht.

Zowel curator Matthijs Steenvoorde als Le Ballon-eigenaar Peter van den Hurk heeft nog niet gereageerd op herhaalde contactpogingen van RetailTrends.

In juni van dit jaar werden de 2 winkels van Invito failliet verklaard, eveneens eigendom van Van den Hurk. Zijn holding, Passato Beheer, ging als enige aandeelhouder van Invito ook failliet. Of er een verband is tussen beide faillissementen is niet duidelijk.

Reacties 2


Leonard Van Liere 19 dec, 16:56

Helemaal mee eens. Schrijnend hoe gemakkelijk men vaak heen stapt over de bittere ellende die een ander door zo’n faillissement op zijn of haar bordje krijgt. Natuurlijk ligt het altijd aan de Corona, de loonstijgingen en het gebrek aan personeel…..


Arie Feenstra 15 dec, 18:29

Tja, mooie retaillessen maken is één, maar of het in de praktijk ook werkt? Van den Hurk is zeker niet de enige, er zijn tientallen die denken dat ze de markt kennen en precies weten hoe ze de klant moeten bespelen, maar het vreemde is, als ze failliet gaan hoor he nooit van ze wat er nu verkeerd was aan hun strategie. Dan blijkt het altijd de schuld van een ander, of van een grillige markt.
En dat laatste geloof ik eerder dan dat eerste. Naar ik kan me niet onttrekken aan de gedachte dat de goeroes zelf ook steken hebben laten vallen.
Zelf ook jaren in de retailmarkt gezeten, en vallen en opstaan meegemaakt, en ja ook ik heb fouten gemaakt, maar moet elke keer weer glimlachen om dit soort zgn geleerde goeroes, die popie joepie roeptoeteren maar uiteindelijk net zo hard op hun snuffert gaan. Jammer alleen dat er dan vaak grote schulden moeten worden afgeschreven door leveranciers die hun het vertrouwen gaven.
Zelf zijn ze vaak ingedekt en worden privé niet geraakt. Dat is het meest erge in dit soort situaties. Kleine toeleveranciers worden de dupe.
Hoe dan ook ik gun het niemand, om alles te verliezen, zeker niet doe hardwerkende kleine toeleveranciers, maar dit soort goeroes zouden wat mij betreft best wat privé aansprakelijk mogen worden gesteld voor de schade die ze berokkenen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!