De Bijenkorf-moeder vraagt financiële steun aan eigenaar

De Bijenkorf-moeder vraagt financiële steun aan eigenaar

Selfridges Group, het moederbedrijf van de Bijenkorf, vraagt financiële hulp aan eigenaar Central Group. Daarmee wil het bedrijf zich ervan verzekeren dat het aan zijn toekomstige schulden kan voldoen.

Dat meldt Bloomberg, op basis van de jaarrekening van Selfridges Group. Het moederbedrijf van de Bijenkorf heeft het over ‘grote onzekerheid’ over de financiële steun die het nodig gaat hebben. Daarin bestaat er de vrees dat het noodlijdende Signa Group, dat tot voor kort samen met Central Group mede-eigenaar was van de warenhuisketen, een beroep gaat doen op financiële middelen die op dit moment niet aanwezig zijn. 

In november vroeg Signa Group bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Het verkocht zijn aandelen in Selfridges Group, waar ook de Bijenkorf onder valt, aan mede-eigenaar Central Group. Met de resterende aandelen heeft deze investeringsmaatschappij nu een meerderheidsbelang in de warenhuisgroep.

Met de koop van de overgebleven aandelen kondigde de Thaise investeerder aan zo’n 30 miljoen euro vrij te maken voor Selfridges Group. Die financiële buffer wil de warenhuisketen nu vergroten. Central Group meldt Bloomberg dat de gesprekken over de financiering in volle gang zijn. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!