Jysk en ToyChamp nemen Fun-winkels over 

Jysk en ToyChamp nemen Fun-winkels over 

Een groot deel van de winkels van de failliet verklaarde Belgische speelgoedketen Fun krijgt een nieuwe eigenaar. Van de 27 locaties neemt Jysk 2 winkels over; 9 gaan er naar branchegenoot ToyChamp. 

Dat melden diverse Belgische media. 6 winkels worden omgebouwd tot ToyChamp; 3 locaties zullen de deuren gaan openen onder dochterbedrijf Dreamland. Jysk opent 2 woonwinkels in de Fun-locaties in Ieper en Lier.

Fun heeft vorige week faillissement aangevraagd, waarna alle 27 winkels op donderdag de deuren sloten. De 3 weken daarvoor hielden de winkels uitverkoop, om het personeel te kunnen uitbetalen. Naar eigen zeggen is dat gelukt: de personeelsleden werden tot eind vorige week volledig uitbetaald. Bij Fun werkten meer dan 200 mensen. 

Met het overnemen van de winkels, neemt Jysk ook de arbeidscontracten over. Ook nodigt de woonketen oud-Fun-medewerkers uit om te solliciteren. Met het openen van de nieuwe vestigingen in België wil Jysk namelijk flink uitbreiden in het land: het bedrijf wil uitbreiden van 57 naar 125 winkels. De komende maanden volgen er nog 5 winkelopeningen.
 

Reacties 1


ikke weet het 19 feb, 18:01

Dit is natuurlijk heel mooi nieuws voor de FUN werknemers.

Alleen kan ik mij niet aan de gedachte onttrekken dat een Dreamland, Fun en Toychamp gelijkwaardige winkels ? ( of moet ik zeggen Magazijn verkopers) zijn.

En de afgelopen tijd heeft uitgewezen dat Dreamland niet meer rendabel was, Fun failliet gegaan, zal er dan voor Toychamp wel bestaansrecht zijn ?

En verder hoe ga je van pakweg 20 winkels in 1 jaar tijd naar ruim 75 ? zie dat maar eens bol te werken.

Ik hoop van harte voor ALLE medewerkers en voor de consumenten dat het een succes wordt, anders blijven er weinig speelgoedverkopers over.

Toychamp spreekt dan wel over belevings winkels, maar ik heb er vele bezocht, maar om daarvan een beleving te spreken gaat wel erg ver.

Voor mij doet het niet meer voorstellen dan een magazijn verkoper, met een aantal uit het oog springende mooie rekken die zij ter beschikking krijgen van de leveranciers zoals o.a. Schleich, Lego, Playmobil , Sylvanian Families, Nerd en zo verder, maar een echte beleving kan ik dit niet noemen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!