Mirage zet Blokker te koop

Mirage zet Blokker te koop

Blokker staat te koop. Mirage Retail Group, eigenaar van de huishoudketen, heeft het verkooptraject in gang gezet en potentiële kopers worden benaderd. Dat blijkt uit documenten die ingezien zijn door het FD.

De voornaamste reden van de verkoop is dat Mirage op zoek is naar nieuw kapitaal. Het moederbedrijf wilde dit eerst verkrijgen door de verkoop van Intertoys. Die deal ketste echter af, waardoor nu Blokker in de etalage staat.

Blokker zag de verliezen in het afgelopen boekjaar afnemen, maar is nog altijd niet uit de rode cijfers. De huishoudketen leed in boekjaar 2022 11 miljoen euro verlies. De schatting is dat het in 2023 uitkomt op 2 miljoen euro verlies. De omzet van Blokker is momenteel 342 miljoen euro en dat moet de komende 2 jaar naar 410 miljoen euro worden getild. Daarmee zou het bedrijf naar eigen zeggen ook uit de rode cijfers komen.

Ynse Stapert, sinds 1 februari ceo van Mirage, stelt tegenover het FD dat het ondanks de jaarcijfers ‘onderliggend’ goed gaat met Blokker. “Met de resultaten van de afgelopen weken hebben we er vertrouwen in dat het echt de goede kant op gaat.”

Blokker is sinds 2019 in handen van Mirage, het bedrijf van Michiel Witteveen. De winkelketen heeft 405 vestigingen in Nederland en zo’n 4.000 werknemers in dienst.

Reacties 5


C B 22 feb, 09:43

Vlgs mij al sinds de laatste overname al in de etalage maar gewoon geprobeerd de resultaten op te krikken in de tussentijd om zo een hogere verkoopwaarde te creëren, dat is mislukt en de consument is hierdoor nog meer vervreemd van Blokker dit gecombineerd met huidige markt perikelen maakt het onverkoopbaar gewoon. Alleen professionele “bedrijfs ontmantelaars” zullen geïnteresseerd zijn. Alleen nu “moeten” ze wel met dit nieuws naar buiten treden.


Herman Loykens 22 feb, 11:35

Als alle aandacht door de nieuwe eigenaar uitsluitend gericht zou zijn geweest op de “gekregen” Blokker formule, zou dit bedrijf er beter voor hebben gestaan.
Door direct ook aan de slag te gaan met andere formules is dit ten koste gegaan van de Blokker formule.


ikke weet het 22 feb, 14:17

Ik denk dat het niet de vraag is, komt er een koper, ik denk eerder wanneer komt het faillissement , en wie is er eerst aan de beurt, Intertoys of Blokker.


Blokker is per direct gestopt met de verkoop van speelgoed, en heeft dit aan een opkoper verkocht, 3 x raden wie deze opkoper is....... Intertoys, is volgens mij gewoon schuiven met inhoud, goederen, geld en boekhouding.


Leonard Van Liere 22 feb, 16:13

Toch heeft de nieuwe Blokker absoluut potentie. Goed assortiment, aardig personeel en keurige acties. Ook het kopen/bestellen via hun website in de winkel werkt prima. Vele malen beter dan concurrent HEMA met een wonderlijk assortiment ( wat je zoekt hebben ze nèt niet) en een bedroevend slecht voorraadbeheer en spaarsysteem. Nee HEMA heeft echt ik-niet-weet-niet jeugdig personeel


Freek Hilgerdenaar 23 feb, 14:26

is allemaal gebakken lucht, de belasting betaler zal het wel weer betalen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!