Birkenstock ziet verlies stijgen ondanks recordomzet

Birkenstock ziet verlies stijgen ondanks recordomzet

Birkenstock is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2023-2024 in de rode cijfers terechtgekomen. Het bedrijf maakte 7 miljoen euro verlies, terwijl het wel een recordomzet schreef. 

Het schoenenbedrijf geeft aan dat de resultaten gedrukt worden door de uitbreiding van de capaciteit. Het bedrijf heeft het afgelopen kwartaal ingezet om de mix van verkoopkanalen en producten te verbeteren. Ook heeft het een prijsverhoging doorgevoerd om het effect op inflatie te kunnen verminderen.

De omzet van Birkenstock zat wel flink in de lift. Het bedrijf zag zijn omzet met 22 procent stijgen tot 303 miljoen euro. Het bedrijf groeit in alle regio’s waarin het actief is. Daarmee zet het bedrijf het patroon voort van 2023. Uit de jaarcijfers van dat boekjaar, dat loopt tot september, bleek eveneens dat er een stuk minder nettowinst was, maar veel meer omzet.

De flinke omzetstijging dankt het merk onder andere aan een boost die het bedrijf kreeg rond de Barbie-film, waar de schoenen in 1 scène te zien zijn. Lees hier hoe het sandalenmerk profiteerde van de hype.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!