België keurt strengere regels rond tabaksverkoop goed

België keurt strengere regels rond tabaksverkoop goed

Het Belgische parlement heeft deze week ingestemd met nieuwe regels rondom de verkoop van tabak. De belangrijkste maatregel is dat grotere supermarkten vanaf 2025 geen tabaksproducten meer mogen verkopen.

De wet, die in het najaar door de Belgische minister van Volksgezondheid werd gepresenteerd, wordt daarmee van kracht. De belangrijkste maatregel is dat Belgische supermarkten van minimaal 400 vierkante meter vanaf 1 april 2025 geen tabak meer mogen verkopen. Daarmee volgen de zuiderburen het voorbeeld van Nederland, waar vanaf 1 juli dit jaar al geen tabak meer mag worden verkocht in de supermarkten.

In speciaalzaken die nog wel tabak mogen verkopen, geldt dat de producten niet meer mogen worden uitgestald. Het verbod op reclame en promotie voor tabak wordt met de nieuwe wet in België ook strenger. Mochten die regels niet nageleefd worden, kan voor de overtreder een verkoopverbod worden afgedwongen.

Het oorspronkelijke plan in België op verbod van tabak was om het vanaf 2028 te verbieden. Dat is hiermee dus vervroegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!