​Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op De Tijd, Forbes, EurekAlert!, Retail Touchpoints en Business Insider.

Te koop aangeboden
Altijd al eigenaar van een hamburgerketen willen zijn? Geïnteresseerden moeten opschieten, want andere gegadigden zouden al in de boeken van het Belgische Quick hebben gekeken. En daar zou ook zomaar Burger King tussen kunnen zitten.

Bron: De Tijd http://bit.ly/1Qt2P48

Dure koffie
Starbucks beschikt wereldwijd over meer dan twintigduizend vestigingen, maar blijft in India op 71 steken. Allemaal dankzij één grote rivaal, die de opmars van de Amerikanen met honderden vestigingen probeert te stuiten. Een beursgang ter waarde van tweehonderd miljoen dollar kan deze keten een extra steuntje in de rug geven.

Bron: Forbes http://onforb.es/1KcevZn

Impulsief gedrag
Niet zelden gaan consumenten met een korte boodschappenlijst de supermarkt binnen, om met een volle kar buiten te komen. Waarom gaat die reep van Snickers er tijdens het winkelen toch steeds beter uit te zien?

Bron: EurekAlert! http://bit.ly/1Igp0bQ

Razendsnel
Amazon experimenteert al jaren met sameday-delivery en besloot onlangsde extra bijdrage daarvoor in sommige gevallen helemaal te schrappen. In ons land maakten Greetz en boekhandel Scheltema deze week bekend supersnel te gaan bezorgen. Wordt sameday-delivery langzamerhand gemeengoed?

Bron: Retail Touchpoints http://bit.ly/1MpcNCX

Werken in Amerika
VanHaren werd vorig jaar in ons land uitgeroepen tot beste werkgever in de retailsector, hoewel H&M er in een andere verkiezing het beste uitkwam. Maar hoe liggen de verhoudingen in de Verenigde Staten? Waar kan je het meeste geld verdienen? Business Insider zocht het uit.

Bron: Business Insider http://bit.ly/1Il59ec