Franchiser wint geding tegen Newport Blue

Een Apeldoornse kledingwinkel heeft een kort geding tegen franchiseketen Newport Blue gewonnen. Volgens de rechter waren bepaalde verwijten van de Apeldoornse ondernemer aan Newport Blue terecht, zo meldt Textilia op zijn website. Door de uitspraak mogen franchiseovereenkomsten met Newport Blue worden ontbonden zonder verdere financiële gevolgen voor de franchisenemers.

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Zutphen stelde dat New Port Blue tekort schoot in de kwaliteit van haar eigen private labelcollectie, de marktondersteuning, verkoopbevordering en de schaalvoordelen. Daarnaast bestaat weinig vertrouwen in de organisatie van Newport Blue door het vertrek van meerdere personeelsleden. Redenen genoeg voor een tussentijdse ontbinding van de franchiseovereenkomst, aldus de rechter, die Newport Blue veroordeelde in de kosten van het kort geding.

Ron Schlaepfer, de franchisenemer die het geding had aangespannen, zegt ontzettend blij te zijn met de uitspraak. Hij was door Newport Blue's eigenaar-directeur Robert Jan Lugtenborg voor de rechter gesleept omdat Schlaefer de samenwerking, die tot 31 maart 2011 liep, volgens Lugtenborg onterecht had ontbonden.

De uitspraak biedt rooskleurige jurisprudentie voor de andere 23 franchisenemers die uit Newport Blue zijn gestapt. Lugtenborg: “Het is helder dat er aan de achterkant een en ander mankeerde. Maar aan de voorkant is de formule prima. We hebben een gerenommeerde partij gevonden die een substantiële kapitaalinjectie wil geven. Volgende week beleggen we een meeting, waar we de franchisenemers willen voorstellen om met een nieuwe organisatie onder een nieuwe directie de franchisesamenwerking te continueren."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!